Ivan Ćalović: Mlad sam i neiskusan, ali staću lopovluku na put

Čačanski naprednjaci prelomili - Ćalović kandidat za gradonačelnika.

Prvi na listi SNS na predstojećim lokalnim izborima u Čačku, ujedno i kandidat za gradonačelnika, biće čačanski advokat Ivan Ćalović, saopšteno je večeras na konferenciji za medije u gradskom povereništvu te stranke. Predlog da on bude nosilac odborničke liste biće upućen vrhu stranke i očekuje se da će on biti verifikovan do kraja meseca.

U svom obraćanju novinarima, Ćalović se osvrnuo na komentare privrednika da je mlad i neiskusan i podsetio da je jedan od, prema njegovim rečima najboljih gradonačelnika u istoriji Čačka, Miloš Milosavljević, imao svega 24 godine kada je došao na mesto prvog čoveka grada na Moravi, pa da to nije smetalo razvoju Čačka, ali i celog okruga:

„Tačno je da sam mlad i neiskusan, ali znam vrlo dobro da prepoznam korupciju i lopovluk i tome planiram da stanem na put. To se u Čačku nikada neće desiti dok ja budem bio na njegovom čelu“, izričit je bio Ćalović.

Izvor: Ozonpress/Arhiva

Izvor: Ozonpress/Arhiva

„I Njegošu su govorili – još si mlad i neiskusan za vladiku. Tačno je da ja ne treba da se poredim sa Njegošem, ali smatram da imam dovoljno ljudskih i moralnih kvaliteta da bih bio nosilac jedne javne funkcije. Oko sebe ću okupiti tim najboljih i najpoštenijih ljudi, koji će mi pomagati da vršim funkciju gradonačelnika“, poručio je Ćalović i istakao da smatra da izborna utakmica treba da bude fer i časna, bez skrivenih i podlih namera.

Naprednjaci su večeras promovisali i novog šefa izbornog štaba, Ostoju Mijailovića. On je istakao da će kampanja SNS-a biti zasnovana na realnosti i da naprednjaci Čačanima sigurno neće obećavati „bajke“ i nešto što neće moći da ispune posle 24.aprila.

„Mi u Čačku danas imamo 10 000 nezaposlenih i naš cilj, kao i cilj svih ljudi koji budu učestvovali u budućoj koaliciji, ako za nju bude bilo potrebe, biće zapošljavanje. Imamo veliki potencijal, auto-put dolazi do Čačka, imamo aerodrom u Lađevcima. Mi ćemo se u ovoj kampanji samo baviti sobom i nećemo ogovarati na napade drugih stranaka“, istakao je Mijailović.

Jedan od poverenika čačanskog SNS-a, Marko Parezanović, nije želeo da komentariše mogući sastav odborničke liste, istakavši da će on, kao i program stranke, biti prezentovan nakon verifikacije centrale u Beogradu. Saopštio je da je SNS u Čačku formirao izborni štab, koji u užem sastavu čini 20, a u širem 300 aktivista, koji su već na terenu. Predlog Ćalovića za nosioca odborničke liste obrazložio je činjenicom da je poznati čačanski advokat „nepotkupljiv, hrabar i pošten, profesionalno i materijalno obezbeđen“ i da poseduje kvalitete koji Čačak mogu da povedu napred.
Iako nije želeo da komentariše pitanje eventualnih koalicija pred izbore, uz podsećanje da se pregovara sa Jedinstvenom Srbijom, Pokretom Socijalista i Brankom Lazovićem, Parezanović je bio izričit kada je u pitanju stav povereništva o saradnji sa Novom Srbijom. „To ni u jednom trenutku nije bila opcija“, zaključio je Parezanović.