Dveri: Panika u gradskoj vlasti

Dveri tvrde da je vlast počela sa potkupljivanjem odbornika

Saopštenje za javnost Pokreta Dveri

Vladajući režim braće Ilića i Veljka Negovanovića upao je u paniku, jer se približava skupštinska sednica na kojoj mogu pasti posle 20 godina vlasti. Zato su počela zastrašivanja, pretnje i potkupljivanja odbornika koji žele da dođu na skupštinu u četvrtak i učestvuju u javnoj raspravi o smeni čelnika gradske vlasti: zamenika gradonačelnika Radenka Lukovića, gradonačelnika Vojislava Ilića i predsednika skupštine grada Veljka Negovanovića. Kao „prva žrtvaˮ Nove Srbije i SPS-a, koji brane svoje funkcije po svaku cenu, pao je odbornik DSS Vladan Savićević, koji je pod pritiscima napustio DSS i naprasno vratio odbornički mandat. Savićević je to uradio kada je Sanda Rašković Ivić, predsednik DSS, podržala inicijativu Dveri za smenu čačanske vlasti, očito pod pritiscima Velimira i Vojislava Ilića i Veljka Negovanovića.


Srpski pokret Dveri poziva g. Savićevića da dođe na skupštinsku sednicu u četvrtak i mandat vrati posle ovog zasedanja. To je jedini način da dokaže da nije ucenjen od strane Velimira i Vojislava Ilića i Veljka Negovanovića i da nije prodao mandat zbog obećanja uhlebljenja u nekoj od političkih stranaka trenutne vlasti. Verujemo da je g. Savićević častan čovek i da sebi neće dozvoliti da njime manipulišu braća Ilići i Veljko Negovanović. Na isto pozivamo i profesora Gimnazije u Čačku Dragana Andrića, na koga je pala senka sumnje da je u redovima opozicije radio za vlast, a koji sve to može da demantuje pojavljivanjem na ovoj skupštinskoj sednici i glasanjem za smenu vlasti. To može biti i najvažnija, moralna lekcija učenicima jednog gimnazijskog profesora.
Očekujemo da će se pritisci na odbornike i vlasti i opozicije samo povećavati do početka skupštinske sednice u četvrtak. Vlast je u panici i po prvi put oseća da neko ima političku i moralnu snagu da ih smeni i da su argumenti Dveri za smenu takvi da ih podržava više od 80% Čačana.
Računica je jasna: opozicija ima 28 odbornika koji su svojim potpisima podržali održavanje sednice i da njome predsedava Boško Obradović, odbornička grupa SNS koju predvodi Bojan Drašković ima 9 odbornika, što čini ukupno 37 odbornika. Ako računamo i odbornika Predraga Živkovića – to je kvorum od 38 odbornika. Svih 38 odbornika je javno saopštilo da će doći na skupštinsku sednicu i ko ne dođe jasno je da je na njega vlast izvršila pritisak, bilo pretnjama ili potkupljivanjem. Ako se ovome dodaju i 3 odbornika DSS, kao i 4 odbornika URS-a, koji su takođe obećali da će doći na sednicu, to je ukupno 45 odbornika, što je sasvim dovoljno za smenu ove i formiranje nove vlasti u Čačku i pre izbora.
Nema više skrivanja i dvostrukih igara. U četvrtak ćemo tačno znati ko je ucenjen od strane Nove Srbije i SPS i ko radi za njihove interese u drugim političkim strankama u Čačku.
Informativna služba Srpskog pokreta Dveri u Čačku