Cveće i poligraf na poslednjoj sednici Skupštine u Gornjem Milanovcu

Poslednju, 31. radnu sednicu Skupštine opštine Gornji Milanovac obeležili su neuobičajeno fini maniri odbornika.

GORNJI MILANOVAC — Poslednju, 31. radnu sednicu Skupštine opštine Gornji Milanovac obeležili su neuobičajeno fini maniri odbornika. Sve je počelo  buketom cveća za predsednicu Skupštine, a završililo  se uzajamnim željama za dobar uspeh na predstojećim lokalnim izborima.  Odobornici će se najverovatnije još jednom sresti, ali na svečanoj sednici Skupštine, povodom Dana opštine Gornji Milanovac.

Opšte odobravanje i salve aplauza pobrao je odbornik Dušan Đurović, koji je buketom cveća  predsednici Skupštine, Jadranki Dostnić , čestitao predstojeći praznik žena. Atmosferu je unekoliko pokvario neuspeli pokušaj odbornika Nove Srbije da u dnevni red uvrste izveštaj o 200 miliona dinara investicijama Vlade u opštinu Gornji Milanovac u protekle dve godine.

 

Pomenuti izveštaj odbornicima je hteo da predoči član opštinskog veća zadužen za infrastrukturu, Desimir Jovanović.  Po jednima bio je najzaslužniji  za mioinske investicije, drugi su mu to osporavali, treći potpuno negirali, pa je odbornik Dušan Đurović predložio solomonsko rešenje – da se iz budžetske rezerve izdvoje pare za kupovinu poligrafa  kojim bi se utvrdila istina po ovom i brojnim drugim pitanjima.

U nastavku sednice odobornici su usvojili  odluku o izradi plana detljane regulacije Kamenoloma Visoka u Zagrađu, kao i izmenu odluke o planu detaljne regulacije nove radne zone Srčanik u Klatičevu, koja je sa 30, povećana na 32 hektara po zahtevu JP Putevi Srbije i Srbija vode, kako bi izdali potrebne uslove za izradu planske dokumentacije. Odbornici su konstatovali predstanak mandata direktorki ovdašnje apoteke, Gordani Aleksić i na to mesto izabrali diplomiranog ekonomistu Ljubicu Obradović, a promenjena su i dva člana Školskog odobra u IV osnovnoj školi. Ovom prilikom  imenovani su članovi Izborne komisije: odbornička  grupa  „Naš Milanovac“, zamenila je člana i zamenika;  odbornička grupa „Pokrenimo naš Milanovac -Tomsilav Nikolić – SNS-Pokret Socijalista“, izabrala je dva nova člana i dva zamenika, a imenovan je i novi sekretar Izborne komisije, s obzirom da je prethodni prešao na drugu fukciju.

Predlog odborničke grupe Naš Milanovac da se formira Komisija koja bi trebalo nadležnom Ministarstvu da uputi prigovor na Zakon o finansiranju lokalnih saouprava  dospeo je na dnevni red lokalnog parlemanta , par dana pošto je Skupština već završila diskusiju na tu temu  čime je , kako je ocenio predlagač  Dušan Vujošević finiširan manir koji je oslikao rad ovog saziva koji se bavio formom a ne suštinom problema.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=rImxGH_Uy6w[/embedyt]