Lučanski SPS: Dame, podržite Natašu Darković

Saopštenje za javnost OO SPS Lučani

Saopštenje za javnost OO SPS Lučani

 

Postojanje i delovanje Foruma žena SPS-a predstavlja značajan iskorak ne samo u sprovođenju politike leve orjentacije, već je iskorak i u razvoju modernog srpskog društva.


Predrasude i tradicionalni patrijarhalni stavovi prema ženi i danas su vrlo često razlog njenog neravnopravnog tretmana u porodici i drugim oblastima života i rada.
Oblici neravnopravnosti nisu uvek dovoljno vidljivi i ne prepoznaju se na pravi način. Ponekad su „nevidljivi“ i za žene, jer su one na neki način navikle da razne nepravde doživljavaju kao nešto što je „normalno“.
Diskriminacija, ušuškana u tradicionalne podele rodnih uloga, često ostaje u zoni tolerisane diskriminacije koja onemogućava puni napredak žena, a time i prosperitet društva.
U cilju ostvarivanja osnovne ideje Forum žena SPS da se svojim delovanjem zalaže za ostvarivanje prava ženske populacije u svim segmentima društvenog i političkog života i da ta prava budu ispoštovana u svakodnevnom životu.
Ohrabruje činjenica da sve više mladih žena prihvata socijalističke ideje i da realizaciju tih ideja vidi kao rešenje za kvalitetniji život i bolji položaj u društvu. FOŽ SPS-a u Lučanima u narednom periodu radiće, pre svega, na informisanju i edukaciji građanki o rodnoj ravnopravnosti, zaštiti žena od porodičnog nasilja, preduzetničkoj inicijativi i samozapošljavanju, socijalnoj zaštiti, zdravstvenoj preventivi i drugim oblastima.
Želimo da Forum žena Socijalističke partije Srbije svojim aktivnostima usmerenim ka pravednosti i humanosti doprinese da dostojanstvo žena u našem društvu bude u skladu sa ulogama i obavezama koje žene u Srbiji imaju.

Povodom 8. Marta, Međunarodnog dana žena, Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije i Forum žena Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije, svim pripadnicama lepšeg pola želi srećan praznik i puno uspeha na svim poljima i u svim sferama interesovanja.

Ukoliko našem kandidatu za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije, Nataši Darković (diplomirani specijalni pedagog), inače radniku Centra za socijalni rad u Guči, date svoj glas i na taj način joj ukažete poverenje, ona će se zalagati za sve gore navedeno i svojim dugogodišnjim iskustvom, u sferama van svoje profesije, doprineti da u našoj opštini, okrugu i republici nastanu uslovi koji bi uticali na bolji život i standard življenja.

Izvor: Informativna služba Opštinskog odbora Socijalističke partije Lučani