Prva grupa poljoprivrednika potpisala ugovore o opštinskim subvencijama

GORNJI MILANOVAC — Današnjim potpisivanjem 22 ugovora o dodeli podsticajnih sredstava između nosilaca registrovanih poljoprivrednih domaćinstava sa teritorije

GORNJI MILANOVAC — Današnjim potpisivanjem 22 ugovora o dodeli podsticajnih sredstava između nosilaca registrovanih poljoprivrednih domaćinstava sa teritorije Opštine Gornji Milanovac i predsednika opštine Milisava Mirkovića, otpočela je dodela podsticajnih sredstava u poljoprivredi Opštine Gornji Milanovac za 2016. godinu!

 

Za ovogodišnji konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava u poljoprivredi vlada veliko interesovanje milanovačkih poljoprivrednika, a pošto je konačno zvanično otpočeo i postupak ovogodišnje registracije poljoprivrednih gazdinstava, počelo se dodelom ugovora po zahtevima koji su milanovački poljoprivrednici podnosili u prethodnih mesec dana, iščekujući samo potvrdu o registraciji domaćinstva kao poslednji neophodan dokument za odlučivanje.

Zaključno sa 17.03.2016. godine podneto je više od 80 zahteva, od čega je prvih 22 nosilaca poljoprivrednih domaćinstava koji su imali potpunu i urednu dokumentaciju, danas zaključilo i ugovore sa predsednikom opštine Milisavom Mirkovićem. Od ovogodišnjim budžetom Opštine opredeljenih 20.000.00 dinara, utrošeno je 2.115.414,oo dinara, a među zahtevima prednjače nabavka mehanizacije za ratarsku i voćarsku proizvodnju i nabavka kvalitetnih priplodnih junica.

IMG_8298Predsednik opštine je izrazio veliko zadovoljstvo što su gornjomilanovački poljoprivrednici prepoznali u Opštini Gornji Milanovac pouzdanog partnera i što sada već tradicionalno planiraju i ostvaruju podsticaje, čime se ostvaruju željeni efekti podsticajnih mera – kontinuirano i plansko ulaganje u poljoprivredu naše opštine.

 

 

 

Opština Gornji Milanovac je u 2016. godini obezbedila ukupno 26.050.000 miliona dinara, koja su pored direktnih podsticajnih sredstava u iznosu od 20.000.000 dinara, opredeljena i za nabavku protivgradnih raketa, naknadu protivgradnim strelcima, kreč za kalcifikaciju zemljišta, posetu poljoprivrednom sajmu i pomoć udruženjima iz oblasti poljoprivrede, a oni poljoprivredni proizvođači koji imaju interesa za osnivanje u poljoprivredne zadruge imaće na raspolaganju svu pravnu i logističku pomoć Opštine kroz ceo proces osnivanja.

Tekst ovogodišnjeg Konkursa sa prikazom namena za koje se može konkurisati za podsticajna sredstva možete videti ovde http://www.gornjimilanovac.rs/dokumenta/konkursi/polj-2016.pdf

INFORMATIVNA SLUŽBA KABINETA PREDSEDNIKA OPŠTINE GORNjI MILANOVAC