Izbori 2016: Popović – Srbija ne treba da ide u EU, koja ne funkcioniše

ČAČAK — Danas je svima sasvim jasno da Srbija ne treba da ide u Evropsku uniju koja ne

ČAČAK — Danas je svima sasvim jasno da Srbija ne treba da ide u Evropsku uniju koja ne funkcioniše, izjavio je u Čačku dr Aleksandar Popović, član Glavnog odbora Demokratske stranke Srbije i kandidat za poslanika. On je naveo da je tokom vlasti Srpske napredne stranke broj zaposlenih u Srbiji, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku,  pao za 40.000.

Da Evropska unija danas ne funkcioniše vidi se i na primeru migrantske krize. To je međusobno posvađana zajednica, a njena članica Hrvatska ucenjuje Srbiju tražeći da odustane od svojih nacionalnih interesa zarad ulaska u EU, izjavio je dr Aleksandar Popović.

 

Popović tvrdi da je notorna neistina da je tokom vlasti SNS-a u Srbiji otvoreno 120.000 novih radnih mesta i da zvanični podaci RZS pokazuju drugačije brojke.

 

Predsednik Gradskog odbora DSS-a u Čačku Miroslav Petković, najavio je da će se ta partija, sa svojim koalicionim partnerima na lokalnim izborima SPS i JS zalagati za izmenu Statuta grada i Poslovnika o radu Skupštine.

 

Na konferenciji za novinare je rečeno da je prema pokazateljima Poreske uprave prosečna plata u Srbiji 2015. u dinarima bila manja nego 2014. godine. Ponovljeno je da je DSS protiv ulaska Srbije u NATO i da je vreme za preokret i potpuno drugačiju politiklu. DSS na parlamentarnim izborima nastupa u koaliciji sa Pokretom Dveri.