PRELJINA EXPO – efekti I buducnost manifestacije

ČAČAK — Treći sajam automobila, prateće opreme i poljoprivrednih mašina Preljina Expo 2016, održan 21. do 24. septembra

ČAČAK — Treći sajam automobila, prateće opreme i poljoprivrednih mašina Preljina Expo 2016, održan 21. do 24. septembra ispred megamarketa Aman u Preljini rezultat je rada svega nekoliko volontera. Njihovu ideju i trud prepoznali su privrednici koji su svojim donacijama obezbedili infrastrukturu, kao i izlagači koji su se u velikom broju odazvali i izložili preko 80 modela 15 proizvođača automobila. Čitav trud krunisan je i angažovanjem Turističke organizacije Čačka, Kancelarije za mlade, a i gradonačelnika koji je u kriznim trenucima pomogao oragnizovanje sajma, otvorio ga i duže vreme kontaktirao sa izlagačima, da bi na kraju dao intervju sa optimističkim porukama.


Ideja regionalnog sajma potpuno je uspela prihvatanjem izlaganja izlagača iz Kraljeva, Arilja, Pirota, Ljiga i  Gornjeg Milanovca.

IMG_0227
Slogan sajma: „U susret autoputu“ prava je regionalna privredna ponuda grada Čačka i okolnih gradova u trenutku kada se uskoro ovaj veliki projekat, Koridor 11, završava.
Pun pogodak bio je organizovanje izlaganja poljoprivrednih mašina, koje su zainteresovale veliki broj posetilaca. Izlagači iz ove branše često nisu krili efekte prodaje.
Slobodna forma izlaganja, u kojoj su posetioci pažljivo razgledali eksponate od 7 do 23 časa, uspela je da pruži efekte u promociji i prodaji najnovijih modela automobila, kao i u kontaktima sa potencijalnim kupcima.
Nagradu za najsadržajniji izložbeni nastup dobila je auto kuća Techno MK Auto iz Konjevića, zastupnik Toyote i Citroena.
Sajamske aktivnosti prožete su bile raznovrsnim prezentacijama, kao i izuzetnim programom iz oblasti kulture.
Ideja organizatora je da se na ovom prostoru, sa odličim uslovima i izvanrednim komunikacijama, u bliskoj budućnosti organizuju privredni sajmovi sa temama izlaganja montažnih kuća, flekso štampe, metaloprerade, poljoprivredne opreme i drugih tehnologija koje su u ovom regionu kompartivno najzastupljenije. Očekuje se da ovakav način rada privuče investitore što bi otvorilo nova radna mesta.
Udruženje se naročito zahvaljuje nacionalnim i regionalnim medijima koji su sve dane sajma izveštavali sa lica mesta.

 

Izvor: Udruženje „Preljina expo“