Tehničko-remontni zavod Čačak danas je tokom proslave devedeset prve godišnjice postojanja, zvanično dobio sertifikate za usaglašenost upravljanja kvalitetom sa standardima ISO 14001 i ISO 18001. Zavod je povodom obeležavanja 30. septembra, prvi put u svojoj istoriji proslavio krsnu slavu – “svete mučenike Veru, Nadu, Ljubav i mati im Sofiju”. Za svečanu liturgiju tim povodom poslužio je novoopremljeni prostor za bogosluženja.


Načelnik gornjomialnovačke Opštinske uprave, Aleksandar Jevtović, održao je press konferenciju na kojoj je novinarima predočio nalaze Upravne inspekcije koja je vršila kontrolu rada ovog organa u prethodnom periodu i našla nekoliko ozbiljnih propusta u radu Opšttinske uprave dok je na njenom čelu bila Gorica Petrović.


U galeriji Narodnog muzeja u Čačku predstavljen je treći tom kataloške studije „Obrenovići u muzejskim i drugim zbirkama Srbije i Evrope“, čiji su urednici Aleksandar Marušić i Ana Bolović, a priredio Muzej rudničko-takovskog kraja u Gornjem Milanovcu 2015.godine. Treća sveska o zaostavštini ove srpske dinastije, sa prethodne dve čini osnovu sada već dobro poznatog naučno-istraživačkog projekta, koji tretira mnoge vredne i bogate muzejske i privatne zbirke vezane za svakako najznačajniju porodicu koju je imala novovekovna Srbija.


U Lučanima je juče u prisustvu predstavnika Fudbalskog saveza Srbije I Opštine Lučani svečano otvoren teren sa veštačkom travom koji se nalazi u sklopu Sportskog centra Mladost. Krovna kuća fudbala je u ovaj projekat uložila oko 450 hiljada evra dok je ostatak sredstava obezbedila Opština Lučani.


Ovih dana podsuvoborske njive pune su sezonskih radnika koji su čak sa juga Srbije, došli da proizvodjačima pomognu da povade krompir, ali pritom i zarade koji dinar. Krompiraši kažu, rod je solidan, ali cena katastrofalna.


Srpska asocijacija menadžera, DNA communications, USAID i Grad Čačak organizuju deveti Sajam preduzetništva, koji će se u okviru projekta „Šansa za novi početak“ održati sutra u Domu kulture u Čačku. Na sajmu će biti izloženo oko 200 preduzetničkih ideja za pokretanje sopstvenog biznisa, a posetioci će moći da dobiju i konkretne informacije o programima podrške preduzetništvu i pristupu fondovima.


Dani evropske baštine obeleženi su sinoć u Čačku predstavljanjem kulturnog nasleđa Roma. Posetioci su upoznati sa delom istraživanja koje etnolozi Narodnog muzeja u Čačku vrše već nekoliko godina. Osim muzike i poezije, u galerijskom prostoru Muzeja postavljena je i izložba fotografija koja svedoči pre svega o obeležavanju romske slave, Bibije.


U Čačku je danas održana tribina naziva “Život škole” u organizaciji Udruženja roditelja i nastavnika “Partnerski za obrazovanje – Čačak”. Tribina je deo nacionalnog projekta “Partnerski za obrazovanje – Obrazovanje za 5+”, koji se realizuje uz podršku UNICEF-a i Fonda za otvoreno društvo Srbija, čiji predstavnici su bili predavači. Ideja je da se formira Klub roditelja i nastavnika koji će raditi na unapređenju obrazovanja, a krajnji cilj kampanje koja obuhvata 11 gradova u Srbiji je formiranje Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika.

1 2 3 11