Zorana Mihajlović: „Žene su razvojni potencijal Srbije“

Potpredsednica SNS i ministarka u Vladi Srbije, Zorana Mihajlović, nakon sastanka sa Unijom žena SNS iz Gornjeg Milanovca,

 

Žene su razvojni pontecijal Srbije, poručila je nakon sastanka sa predstavnicama Unije žena SNS iz Čačka, Ljiga i Gornjeg Milanovca, potpredsednica stranke i ministarka u Vladi Srbije, Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva je istakla da će aktivnosti Unije žena SNS-a biti usmerene na borbu za povećanje zaposlenosti žena i njihovo ekonomsko osnaživanje.

„Osnovna poruka je da treba da budemo solidarne, da se još bolje organizujemo i da u narednom periodu pokažemo kroz našu organizaciju, ne samo članica SNS, već i svih drugih, da sve druge žene pozovemo da zajedno učinimo da ekonomski žene bude snažnije. Reći ću vam samo jedan podatak – zaposlenost žena je negde oko 30%, u odnosu na 45% zaposlenosti muškaraca. Imamo potencijal i žene jesu razvojni potencijal Srbije – to je jedna od poruka Srpske napredne stranke“, zaključila je Mihajlović.

Narodni poslanik iz redova milanovačkog SNS-a, Dejan Kovačević, poručio je da se u gradu pod Rudnikom trenutno realizuje jedna od najznačajnih investicija u proteklih 30 godina – igzradnja autoputa, koji trasom od 40 km prolazi kroz ovu opštinu. U planu je izgradnja pristupne saobraćajnice, istakao je Kovačević, i dodao da se u Gornji Milanovac zahvaljući SNS-u slile milionske investicije, pre svega u infrastrukturu:

„Ono što ćemo zasigurno uraditi sad jeste projekat pristupne saobraćajnice za autoput i to ćemo u saradnji sa Ministarstvom i Koridorima završiti u jako kratkom periodu. Inače, ovde u Milanovac je uloženo, otkad je SNS došla na vlast, a tiče se infrastrukturnih projekata, preko 200 miliona u nekom proteklom periodu“, istakao je Kovačević i dodao da milanovačka opština i u narednom periodu može očekivati značajne investicije.

To je potvrdila i Zorana Mihajlović, najavivši da značajne investicije u infratrukturne projekte u celom Moravičkom okrugu, jer – kako je rekla – ulaganja u infrastrukturu predstavljaju osnov za privredni razvoj.

Izveštaj sa konferencije za novinare u milanovačkom SNS-u, pogledajte u prilogu Ivane Subotić:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=NSCSOSJKBl8[/embedyt]