SDPS počeo pregovore sa SNS u Čačku

Konačan dogovor o predizbornoj koaliciji još uvek nije postignut, ali razgovori teku u dobrom pravcu, ističu u SDPS-u.

Gradski odbor Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Lajića u Čačku počeo je pregovore sa Srpskom naprednom strankom o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima.  Odbornik SDPS-a Predrag Živković je izjavio da konačan dogovor o predizbornoj koaliciji još uvek nije postignut, ali da razgovori teku u dobrom pravcu. U današnjim pregovorima učestvovala je i potpredsednica SDPS-a Suzana Paunović.

U čačanskom SDPS-u kažu da pokušavaju da nađu model saradnje sa strankama sa kojima sarađuju na republičkom nivou, a prvi sastanak sa SNS-om u Čačku ocenili su konstruktivnim.

„Svim našim odborima širom Srbije, pa i našem odboru poslata je preporuka od strane stranke da, ukoliko postoji mogućnost, da takve koaliije budu ostvarene i na lokalnim izborima“, kaže potpredsednisa SDPS-a Suzana Paunović.

Dosadašnja korektna saradnja u vršenju vlasti, zajendički rad na ekonomskim reformama i spoljna politika Vlade tri su ključna razloga zašto je SDPS u koaliciji sa SNS na republičkim i pokrajinskim izborima i zašto želi da to bude dogovoreno i na lokalnom nivou.

„Zaista naš današnji razgovor sa predstavnicima SNS-a je bio izuzetno konstruktivan. Verujem da će ta saradnja biti i ostvarena, a pre svega – ono što je i bitno za građane Čačka – da ćemo dobiti jednu stabilnu vlast u ovoj lokalnoj samoupravi koja će moći na najbolji i najefikasniji način da rešava probleme građana“, ističe Paunovićeva.

Na pitanje novinara kako komentariše medijsku sliku u Srbiji i ponašanje premijera koji se obraća novinarima lično, potpredsednica SDPS-a Suzana Paunović odgovorila je da odnos medija i premijera zavisi od obe strane.

„Ne možemo prenebregnuti činjenicu da postoji jedan deo vrlo organizovane medijske hajke koja se vodi u odnosu na premijera i Vladu Srbije i rezultate Vlade. Mi smo vrlo skloni u ovoj zemlji da demokratiju pomešamo sa anarhijom i da smatramo demokratskim pravom da se svako ponaša onako kako želi“, poručila je potpredsednica SDPS-a.

Odbornik Živković je na pitanje novinara izajvio da će se pojaviti na sednici Skupštine za smenu čelnika grada koju bi trebao da zakaže prvopotpisani te inicijative Boško Obradović. Naveo je da nema razloga da se ne raspravlja o radu gradskih činovnika iako misli da ta inicijativa nema mnogo smisla na tri meseca pred izbore.

 

Sve o ovoj temi pogledajte u prilogu Mirjane Aleksić:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=pvR9PA64LT4[/embedyt]