Srbija planira da uvede obaveznu vakcinaciju dece protiv varičela, a to bi moglo da se desi već na jesen , naveo je epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović. Program obavezne imunizacije obuhvata 11 bolesti.


Na kovid odeljenjima čačanske Opšte bolnice trenutno je hospitalizovano šest pacijenta, a nema pacijenata u respiratornom centru. Prema izveštaju Radnog tima juče je u Čačku prvu dozu vakcine primilo 21 osobe, a njih 334 je revakcinisano.


Na kovid odeljenjima čačanske Opšte bolnice trenutno je hospitalizovano šest pacijenta, a nema pacijenata u respiratornom centru. Prema izveštaju Radnog tima juče je u Čačku prvu dozu vakcine primilo 32 osobe, a njih 229 je revakcinisano.


Agencija za lekove dala je dozvolu za upotrebu „Fajzer-Biontekove“ vakcine za vakcinaciju dece od 12 do 15 godina. Za njeno korišćenje potrebna je i dozvola Instituta „Batut“.


Na kovid odeljenjima čačanske Opšte bolnice trenutno je hospitalizovano sedam pacijenta, a nema nijedan na respiratoru. Prema izveštaju Radnog tima juče je u Čačku prvu dozu vakcine primilo 42 osoba, a njih 353 je revakcinisano.


Povodom Svetskog dana dobrovoljnog davalaštva krvi Grad Čačak upriličio je dodelu zahvalnica našim humanim sugrađanima, koji su dragocenu tečnost dali preko 50 puta.


Centralna manifestacija obeležavanja Svetskog dana velnesa u Srbiji održana je na Zlatiboru. Glavna tema ovogodišnjeg skupa je očuvanje psihičkog i fizičkog zdravlja dece i odraslih u periodu tokom i nakon pandemije.


Na kovid odeljenjima čačanske Opšte bolnice trenutno je hospitalizovano 6 pacijenata, nijedan na respiratoru. A, prema izveštaju Radnog tima juče je u Čačku prvu dozu vakcine primilo 20 osoba, a njih 100 je revakcinisano.


U protekla 24 sata na kovid odeljenju u Čačku preminuo je jedan pacijent, 1942. godište iz Gornjeg Milanovca, pozitivan na PCR testu.

1 2 3 24