Samo kroz angažman u strukovnim udruženjima mala i srednja preduzeća mogu ostvariti ključni uticaj na menjanje poslovnog okruženja u Srbiji, ali i poslovanja na lokalu  – jedan je od zaključaka sastanka predstavnika gornjomialnovačke opštine, privrednika iz ovog kraja i Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj – NALEDA-a.


Tradicionalna dodela novogodišnjih paketića u organizaciji Ugostiteljsko turističkog preduzeća „Morava“, biće održana 24. – tog decembra u renoviranoj sali hotela Morava.


Filmski i video program UG “Nadežda Petrović“ nastavljen je u ponedeljak projekcijom nagrađenih filmova sa Međunarodnog filmskog festivala “Prvi kadar“ iz Sarajeva. Festival je održan ove godine od 6. do 11.novembra po jubilarni, deseti put u Istočnom Sarajevu.


Pod nazivom „Život posle eutanazije“ sinoć je u Gradskoj galeriji Požega predstavljena organizacija „Šok zadruga“ iz Novog Sada. Prezentaciji organizacije je prisustvovao Nikola Džafo, umetnik, dobitnik Politikine nagrade i osnivač „Led Arta“, „Art klinike“ i „Šok zadruge“.


Pre pet decenija, 29. novembra 1966. godine  osnovan je Radio Čačak koji danas više ne postoji. Na ideju dugogodišnjeg galvnog i odgovornog urednika te radio stanice Arsena Sekulića, sinoć su se bivši zaposleni okupili kako bi obeležili 50 rođendan tog medija i setili se trenutaka koji su ga obeležili.


Veze između Srbije i Francuske jesu jake, prvenstveno istorijske. Međutim, pored pogleda u prošlost, treba biti okrenut ka budućnosti, a sastavni deo zajedničkih projekata treba da bude savremeno stvaranje – istakla je ataše za kulturu Francuske ambasade u Beogradu i izvršna direktorka Francuskog insitituta An Loren Viguru – prilikom posete opštini Gornji Milanovac.


U čačanskom vrtiću „Mali kapetan“ danas je svečano obeležena godišnjica PU „Moje detinjstvo“. Ova ustanova je osnovana 2013.godine i u njoj trenutno boravi oko 1900 mališana.

1 2 3 26