Porodica Vojinović u Gornjoj Atenici više od sedam decenija bavi se proizvodnjom cveća pre svega narcisa, a poslednjih godina počeli su da gaje i gladiole. Poznati su i kao vrsni proizvođači voća i povrća.


Ugovore za dodelu građevinskog materijala za izgradnju i dogradnju kuća danas je dobilo pet porodica raseljenih iz Hrvatske i Bosne , koji su devedesetih godina prebegli na teritoriju opštine Gornji Milanovac.


Dan nakon katastrofalnog požara u kome je do temelja izgorelo trgovinsko preduzeće Eurometal iz Ivanjice, još uvek se vije dim sa zgarišta. Ljudi sa nevericom posmatraju tužan prizor a porodica Nikolić koja je preko četiri decenije mukotrpno radila na stvaranju i razvijanju ovog prduzeća, za noć je ostala bez svega.


U aprilu KJP „Zlatibor“ isporučena su dva kontigenta komunalne opreme za mokru i suvu frakciju otpada, i jedan kamion autosmećara kapaciteta 16m3. Dobijena oprema smeštena je u iznajmljeni skladišni prostor u Braneškom Polju, gde će se skladištiti i ostala nabavljena oprema.


Sa pristaništa na jezeru Međuvršje od sutra kreće nova sezona plovidbe katamaranima. Narednih mesec dana Turistička organizacija Čačka subotom i nedeljom organizuje krstarenje predelom izuzetnih odlika. Direktor ove ustanove istakao je da je za prvomajske praznike popunjenost smeštajnih kapaciteta u gradu na Moravi 80 odsto. Pitali smo i naše sugrađane kako planiraju da provedu predstojeće praznike.


Dino park na Zlatiboru je u vreme vaskrsa bio izuzetno dobro posećen, a nadležni očekuju da će tako biti i u predstojećim, prvomajskim praznicima. Za svoje posetioce su i u narednom periodu pripremili mnoštvo iznenađenja.


Nevena Damjanović iz Auto-moto saveza Srbije rekla je da su pred nama praznični dani kada treba očekivati pojačan intenzitet saobraćaja kako na auto-putevima tako i najfrekventnijim putnim pravcima koji vode ka banjama, jezerima i planinama.


Ministarstvo zdravlja Republike Srbije doniralo je Opštoj bolnici u Čačku novo vozilo za prevoz pacijenata na dijalizu. Vrednost vozila je 30 000 evra, a dijalizni centar u Čačku je jedan od većih u Srbiji gde ovu terapiju prima oko 90 pacijenata sa teritorije Moravičkog okruga.


U čačanskoj Opštoj bolnici nema hospitalizovanih kovid pacijenata. U Moravičkom okrugu potvrđen je 21 novi slučaj zaraze virusom korona od 274 analizirana uzorka.

1 2 3 9