FTN na Sajmu obrazovanja u Beogradu

U okviru sajamskog nastupa Univerziteta u Kragujevcu, Fakultet tehničkih nauka u Čačku nastupio je na 9. Sajmu obrazovanja

U okviru sajamskog nastupa Univerziteta u Kragujevcu, Fakultet tehničkih nauka u Čačku nastupio je na 9. Sajmu obrazovanja „Zvonce“ na Beogradskom sajmu.

Manifestaciju je otvorio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, a posetioci su imali priliku da se informišu o svim segmentima obrazovnog sistema.
Zajedničkim nastupom Univerziteta u Kragujevcu  posetiocima su se predstavili fakulteti koji pripadaju ovoj akademskoj zajednici. Programom izlaganja i pratećim skupovima i prezentacijama predstavljeni su studijski programi osnovnih, integrisanih, master i doktorskih akademskih studija Fakulteta tehničkih nauka, kao i  načini i mogućnosti za dobijanje stipendija i mobilnost studenata.

U okviru Sajma, na štandu Centra za promociju nauke izložena su izdanja Fakulteta tehničkih nauka, objavljena u proteklih godinu dana, među kojima je izdanje nastalo kao rezultat Međunarodnog projekta NeRela, čiji je koordinator dr Radojka Krneta, profesorka FTN.
Vojislav Vujičić pored eksponata
Na štandu Mašinsko saobraćajne škole iz Čačka izložen je eksponat- robotska ruka, inače rezultat master rada  diplomca FTN Vojislava Vujičića, master inženjera mehatronike.
U vreme održavanja Sajma obrazovanja održan je 61. Međunarodni sajam knjiga i 2. Sajam informisanja, komunikacija i marketinga.