Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ već treću godinu za redom predstavlja laureate „Disovog proleća“ na najvećoj svetkovini  pisane reči, Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu. Dobitnici ovogodišnjih Disovih nagrada  svoj svečani  sajamski nastup imali su u petak, 28. oktobra u 13 časova na „Platou Miloša Crnjanskog“.


Od 28. do 30. oktobra u kongresnoj dvorani Doma Garde na Topčideru u Beogradu održana je prva Balkanska olimpijada umetnosti i igre čiji je organizator „Balkanska alijansa“, uz podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.


Filmski i video program Umetničke galerije ”Nadežda Petrović” vam u ponedeljak, 31. oktobra predstavlja Miroslava Batu Petrovića, jednog od najznačajnijih domaćih filmskih autora, živu legendu alternativnog, eksperimentalnog i dokumentarnog filma u Srbiji. Program će se održati u projekcionoj sali Galerije ”Risim” u ponedeljak, 31. oktobra u 20 časova.


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku uhapsili su N.K. (1984) i V.T. (1983) obojica iz Čačka, zbog postojanja osnova sumnje da su 24. avgusta ove godine izvršili krivično delo teško ubistvo nad S.I. (1988) iz Čačka.  N.K. i V.T. se sumnjiče da su iz vatrenog oružja pucali na S.I. ispred njegovog stana u Čačku i naneli mu teške telesne povrede usled kojih je preminuo u čačanskoj bolnici. S obzirom na to da je, po rešenju sudije za prethodni postupak, osumnjičenima određen pritvor, oni su sprovedeni u Okružni zatvor u Čačku, saopštila je policija.


ČAČAK — Pomoćnik gradonačelnika za oblast mesne samouprave i infrastrukture Milan Bojović, odgovorio je na žalbe predstavnika mesne zajednice Park i najavio izdvajanje sredstava iz budžeta za narednu godinu za rešavanje nekih od brojnih problema. Kao što smo već objavili polovinom ovog meseca u našim vestima, meštani ove mesne zajednice se žale na loše održavanje Spomen parka, nedostatak kanalizacije i zabranu prelaska magistrale kod Prehrambeno ugostiteljske škole.


ČAČAK — Predsednik Skupštine grada Čačka Igor Trifunović izjavio je da bi polovinom novembra pred odbornicima trebalo da se nađe predlog novog Poslovnika o radu lokalnog parlamenta. Suština izmene je omogućavanje efikasnijeg rada Skupštine, navodi Trifunović.


SAOPŠTENJE POLICIJSKE UPRAVE KRALJEVO:

Припадници Министарства унутрашњих послова у Краљеву ухапсили су С.Л. (1965), због постојања основа сумње да је два сата након поноћи, у кући у селу код Краљева, секиром нанела повреде седамдесетпетогодишњем оцу, седамдесеттрогодишњој мајци и педесечетворогодишњем брату.

1 2 3 10