Za doček Nove godine na Gradskom trgu u Čačku nastupiće Sergej Ćetković. On je poručio da mu je čast i zadovoljstvo što će se 31. decembra pokloniti publici u Čačku,  kako bi zajedno dočekali novu 2018. godinu uz pesmu i puno lepih emocija. Poslednji put crnogorski pop pevač nastupao je u gradu na Moravi u maju 2016. godine.


Policijska uprava u Kraljevu će povodom nastupajućih novogodišnjih i božićnih praznika, preduzeti niz preventivnih i represivnih aktivnosti u cilju očuvanja stabilnog javnog reda i mira i povećanja bezbednosti u saobraćaju, saopšteno je danas. Pripadnici policije će obavljati pojačane patrolne i pozorničke aktivnosti na obezbeđenju javnih skupova i u blizini ugostiteljskih objekata, gde će biti organizovana novogodišnja slavlja. Za vreme praznika, pripadnici saobraćajne policije obavljaće pojačanu kontrolu saobraćaja, sa posebnim akcentom na prekršaje vožnje pod uticajem alkohola, vožnje nedozvoljenom brzinom i neispravnost svetlosno-signalnih uređaja.  Apelujemo na građane da ne remete javni red i mir i ne ugrožavaju bezbednost drugih građana izazivanjem i učestvovanjem u tuči, paljenjem pirotehničkih sredstava i naročito, pucanjem iz vatrenog oružja, navodi se u saopštenju.


Tradicionalna praznična priredba i podela novogodišnjih paketića održana je danas u PU Mimilend. Mališani koji pohađaju ovaj vrtić željno su očekivali Deda Mraza i poklone uživajući u prigodnoj predstavi, nakon koje su recitacijama  o Novoj godini pokazali Deda Mrazu da zaslužuju da budu nagrađeni.


U vrtiću „Mali kapetan“ roditelji dece iz starije grupe sinoć su pripremili predstavu iznenađenja za svoje mališane. Stara i nova godina, dobra vila, patuljci, vilenjaci, Deda Mraz i voditelji, poklonili su deci pregršt smeha, igre i dobre zabave.


Izvršni odbor Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije odlučio je na jučerašnjoj sednici održanoj u Beogradu da raspusti Gradski odbora stranke u Čačku i postavi privremeno rukovodstvo. Na čelo Privremenog organa SPS-a u Čačku imenovan je Nemanja Trnavac, a njegov zadatak je priprema i organizovanje Izborne konferencije Gradske organizacije SPS-a u Čačku.  Kako se navodi u saopštenju, razlozi za raspuštanje SPS-a u Čačku su nezdovoljavajući izborni rezultati u prethodnom periodu. Juče je održana i prva sednica Privremenog organa SPS-a na kojoj je prisustvovala i koordinatorka Snežana Bošković Bogosavljević gde su određene smernice i ciljevi budućeg delovanja, navodi se u saopštenju koje je potpisao Nemanja Trnavac.


Čačanska firma Sirela&Co ovog decembra slavi tri decenije poslovanja. Ova uspešna kompanija sinonim je za proizvodnju sirila i starter kultura za pravljenje fermentisanih mlečnih napitaka ali i za ambalažu i samolepive etikete. “Poverenje koje traje” slogan je koji odražava poslovnu politiku firme koja se može pohvaliti saradnjom sa najvećim mlekarama i trgovinskim lancima u zemlji i inostranstvu.


Pomoć poljoprivrednim proizvođačima jedan je od prioritetnih zadataka rukovodstva opštine Ljig. Prijemu kod predsednika opštine danas je prisustvovalo njih 27, od 53 koliko je podnelo zahteve i dobilo bespovratna novčana podsticajna sredstva iz budžeta opštine, po programu mera podrške za sprovođenje razvojne poljoprivredne politike.


Tradicionalno, krajem godine, lokalna samouprava u Lučanima organizuje druženje sa privrednicima sa teritorije opštine i predstavnicima medija. U neformalnoj atmosferi razgovarano je o poslovnim rezultatima u 2017. godini i nastavku saradnje i u narednoj godini.


Službi transfuzije krvi u Milanovcu neophodni su vaga za precizno merenje i rashladni uređaji za čuvanje krvi jer su postojeći već dotrajali. U toku 2017. za potrebe ove službe opremu su već donirali kompanija Metalac, RP Štamparija i firma Pečat. Poziv ostalim privrednicima da slede njihov primer uvek važi, izjavila je za Telemark načelnica transfuzije doktorka Biljana Čaluković.


MAKS BET iz Ivanjice seniorski je pobednik ovogodišnjeg futsal turnira Trofej Gornjeg Milanovca. Oni su sinoć u finalu savladali ekipu TRANSPORT GRUŽA rezultatom 4:1 i odneli nagradu od 250 hiljada dinara. U juniorskoj konkurenciji slavila je ekipa KUMOVI posle neizvesnog izvođenja penala protiv RP ŠTAMPARIJE rezultatom 11:10. Turnir u hali BREZA trajao je 12 dana pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, a organizovali su ga sportsko-rekreativni centar i futsal klub Metalac Kolorado.

1 2 3 291