U okviru akcije „Novi dresovi za nove šampione“ danas je kompanija „Mozzart“ uručila dve garniture dresova Fudbalskom klubu „BIP“ na stadionu ovog fudbalskog uzornog kolektiva kraj Sladare. Mlađe selekcije Bipa će u narednoj sezoni nastupati u novim dresovima što će svakako biti podstrek za dobre rezultate a „Mozzart“ je još jednom pokazao da je društveno odgovorna kompanija.


U devet zlatiborskih hotela instalirani su interaktivni tableti, digitalni vodiči kroz Zlatibor. Na taj način je dopunjen jedinstveni info – sistem Turističke organizacije Zlatibor. Digitalne interaktivne vodiče dobili su hoteli Zlatibor Mona, Palisad, Čigota, Olimp, Iris, Idila, Prezident, Mons i odmaralište Dunav. Interaktivni izlozi postavljeni su i na Kraljevom trgu i u Dino parku.


U okviru devetog festivala „Karusel“, u dvorištu Narodnog muzeja u Čačku, proteklih dana održale su se radionice gitare. Od gitariste Koste Jovanovića, koji je vodio radionice, saznajemo šta su to Čačani naučili.


Mašinski inženjer Dragan Rebić, koji je pola radnog veka proveo u Južnoafričkoj Repbublici, danas na svom imanju u Gornjoj Ježevici gaji slatki krompir zvani batat. Poznat je kao izuzetno hranljiva biljka koja se preporučuje kao namirnica dobra za dijabetičare, ali i za decu i sportiste.


Članovi Zavičajnog društva Čačani uz zvuke gitare i stihove najlepše srpske ljubavne poezije, treću godinu za redom, organizovali su književno veče. Stihove su kazivali svršeni gimnazijalci, a veče je bilo prilika da se međusobno druže i kao i uvek, uživaju u zajedničkom okupljanju.


Pronalazaču iz Gornje Trepče kod Čačka 82-godišnjem Branku Nedoviću, Zavod za intelektualnu svojinu Srbije nedavno je izdao ispravu o patentu za mehanički fizioterapeut sa stimulatorom koji služi za poboljšanje cirkulacije krvi u ljudskom organizmu. Pre dve godine ovom inovatoru, čija je ćerka obolela od multiple skleroze, u registar patenata upisan je i ortopedsko-anatomski sistem za kretanje i vežbanje osoba sa invaliditetom.


17. ИЛИНДАНСКИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН“

ОВЧАР БАЊА 02.08.2017.

Традиционални „Илиндански пливачки маратон“ одржаће се у Овчар Бањи, у среду 02.08.2017.године. На програму су две пливачке трке и то трка задовољства „Боривојева табла“ на стази дугој 500m и главна трка „Илиндански пливачки маратон“ на стази дугој 2500m.


Direktorka Javnog preduzeća „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić potvrdila je da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture juče donelo rešenje o izdavanju građevinske dozvole za izvođenje radova za fazu pet buduće najduže panoramske gondole na svetu.  Građevinski radovi na izgradnji poslednje stanice gondole sa pratećim objektima, na vrhu Tornik, počeće već sledeće nedelje i biće završeni do kraja leta, najavila je u pisanoj izjavi medijima Bojana Božanić.


Već je postala tradicija da se na imanju Miloša Nikolića u Milićevom Selu krajem jula održava velika kosidba. Pored poljoprivrednika ovog, ali i susednih sela, učesnici kosidbe bili su i univerzitetski profesori, hirurzi, umetnici, koji u ovo požeško selo dolaze iz Beograda, ali i iz Crne Gore i BiH. Sve vreme kosidbe, kosače su pratili trubači, a čitav program upotpunio je folklorni ansambl. Za najboljeg kosača je proglašen Savo Petrić iz Arilja, dok je jedinoj ženskoj učesnici Dragani Marković pripalo treće mesto. 


U susret trećem izdanju festival “Dani urbane kulture”, DUK tim u Čačku organizuje na gradskom trgu “Modnu reanimaciju”, veče posvećeno modi i dizajnu. U subotu 29. jula  sa početkom u 21 čas publici će se predstaviti mladi i uspešni dizajneri čiji su modeli obišli svet.  Gost ovog modnog događaja biće Srđan Šveljo, modni urednik i jedan od najpoznatijih domaćih stilista, koji će uz pomoć svog tima osmisliti avangardnu i atraktivnu kombinaciju. Šveljo će sa svojim timom na trgu biti od 14 do 17 sati. Specijalni gosti ovog dogđaja, koji će i sami poneti neki od modela, su Maja Pavlović, mis bikini fitnes  i naš proslavljeni atletičar Emir Bekrić.

1 2 3 26