Premijerka Ana Brnabić obišla je radove na izgradnji Moravskog koridora na delu Pojate-Kruševac i najavila da će prve deonice na tom najsavremenijem autoputu biti gotove već 2022. godine


Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će Srbija dobiti prve vakcine protiv kovida 19 do kraja ove godine, kao i da njena nedavna izjava o vakcinama nije dobro protumačena u medijima. „Srbija će, kao što je obećao i predsednik Aleksandar Vučić, biti jedna od zemalja koja će dobiti prve vakcine protiv koronavirusa“, poručila je Brnabićeva posle obilaska radova na Moravskom koridoru.


Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će u ponedeljak, 14. decembra početi isplata još jedne minimalne zarade u iznosu od 30.367 dinara za zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu i da je za te namene iz republičkog budžeta izdvojeno oko dve milijarde dinara, prenosi Beta.


U protekla 24 časa na kovid odeljenjima u Čačku preminla su četiri pacijenta, dve osobe iz Gornjeg Milanovca i po jedna iz Čačka i Ivanjice, starosne dobi 71 godina, dvoje 75, i jedan pacijent od 89 godina.


Ukoliko je pacijentu istekao karantin od 14 dana, on može da zaključi bolovanje kod bilo kog lekara i ne mora ići u kovid ambulante. -Niko ne sme da vrati pacijenta, u ovom trenutku kada ne fumkcioniše sistem izabranog lekara. Gde god da se pacijent javi on mora dobiti uslugu ma koje vrste – izjavio je direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Pajović.


Turističko jezero u centru Zlatibora rekonstrukcijom je dobilo novi sjaj. U proteklom periodu uređen je turistički centar. Na Kraljevom trgu su postavljene nove ploče i rekonstruisan sistem podnog grejanja, postavljene nove klupice, proširena pešačka zona, uređen plato ispred Kraljeve česme i nove zelene površine. Korito jezera u potpunosti je obnovljeno. Ovo je najobimnija rekonstrukcija jezera od izgradnje 1947. godine.


Prema najnovijem preseku, od koronavirusa u Srbiji je preminulo još 55 osoba, a zaraženo je još 6.534. U poslednja 24 sata testirano je 19.826 osoba, a na respiratorima je 319 pacijenata. Krizni štab na današnjoj sednici nije doneo odluku o novim merama. Nove mere su i dalje u razmatranju, a postojeće će ostati na snazi do 15. decembra.


Sistem je prenapregnut do krajnjih granica, a priliv bolesnika, pre svega teških, koji zahtevaju kiseoničku terapiju i bolničko zbrinjavanje, ogroman je, ukazao je danas direktor Infektivne klinike KCS dr Goran Stevanović, prenosi Tanjug.


Zastava 63. padobranske brigade putuje Srbijom, a u narednih godinu dana trebalo bi da obiđe čitav svet, putujući od ruke do ruke članova ove vojne jedinice. Udruženje vetarana 63. padobranske brigade nakon Niša, Loznice, Ivanjice i drugih gradova Srbije stiglo je i u Čačak.


Zavod za javno zdravlje čačka je u proteklih nekoliko dana dobio instrukcije u vezi sa organizacijom vakcinacije protiv kovida, rekao je danas dr Aksebnntije Tošić. Prva, manja količina vakcina oćekuje se do Nove godine.

1 2 3 8