Čačak dobija novi dom učenika

ČAČAK – Kako prenosi portal Morava info, U Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa izvođačem radova, firmom

ČAČAK – Kako prenosi portal Morava info, U Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa izvođačem radova, firmom ”Ramark”, potpisan je ugovor o izgradnji novog doma učenika srednjih škola u Čačku. Novi dom učenika, prema ugovoru, biće završen tokom ove godine, a ukupna vrednost radova iznosi oko 130,7 miliona dinara.

Smeštajni kapacitet novog doma biće za 137 učenika, u trokrevetnim sobama, urađenim po savremenim standardima. Površina doma je oko 3.000 kvadrata, a u okviru doma biće opremljene i prilagođene sobe za učenike sa posebnim potrebama.

Pomoćnik ministra za učenički i studentski standard i investicije mr Ljubiša Antonijević rekao je nakon potpisivanja Ugovora, da se novi dom gradi kreditnim sredstvima Centralne evropske banke u okviru unapređivanja učeničkog i studentskog standarda u Srbiji.

Momčilo Petković, direktor Doma učenika srednjih škola u Čačku, naveo je da je smeštajni kapacitet postojećeg Doma učenika 120 mesta i da je zbog velikog interesovanja učenika neophodno izgraditi novi. Grad Čačak se obavezao da obezbedi sve neophodne infrastrukturne uslove.

Izvor: Morava info