Kolorado nadigrao Partenon – zrelost na pravom ispitu

Metalac Kolorado – Partenon 6:4 (1:1) Od kako se igra futsal, i ne samo futsal, u hali Breza

Metalac Kolorado – Partenon 6:4 (1:1)

Od kako se igra futsal, i ne samo futsal, u hali Breza do sada nije viđeno ništa slično. Meč ne samo da je opravdao epitet derbija i sva ostala očekivanja (a nije ih bilo malo), već ih je nadišao na način na kakav niko nije mogao da predvidi. O tome, osim ostalog, svedoči i zvanična konstatacija delegata Nikitovića u zapisniku: „Utakmica sa rezultatskim preokretom, odličnog kvaliteta koja prevazilazi stepen takmičenja“.

Obe ekipe bile su direktni takmaci za ulazak u Prvu ligu i pritisak međusobnog duela, ali i prepune tribine nestrpljivih navijača iz Milanovca, Čačka, Ivanjice, S. Palanke koji su pratili svaki detalj u isčekivanju početka meča, učinio je svoje. Pre svega po domaće. Ništa za Cirkuzante nije krenulo kako valja. Partenon je daleko hladnokrvnije ušao u susret i, iskoristivši grč s kojim su plavi izašli na parket, poveli već u 2. minutu golom Virjevića. Čitavo poluvreme momci iz S. Palanke znali su šta rade i odlično su kontrolisali loptu, da bi tek negde pred sam kraj Metalac Kolorado „izašao na površinu“ što je Nikolić u 19. minutu krunisao golom za 1:1.

Sticao se utisak da će u nastavku ovaj gol doneti dovoljan vetar u leđa za prevagu Metalac Kolorada, ali je Virjević novim pogotkom već u prvom minutu drugog poluvremena utišao domaću, a razglasao gostujuću publiku. Drugi minut nastavka, Petrović povećava vođstvo Partenona na 1:3, u narednom napadu pridružuje mu se Jocić za 1:4. Cirkuzanti su prvi put u ovoj sezoni, i to na domaćem terenu, praktično bili u nakdaunu. Činilo se da će oko 450 gledalaca, barem onih koji su navijali za plave, razočarano otići kući. Na pragu je bio prvi poraz Metalac Kolorada u ligi. I to visok. Nalet Partenona obećavao je još golova u mreži Milanovčana, a prvo mesto na tabeli polako je isčezavalo iz konačne računice.

A onda je počela jedna sasvim druga utakmica. Tajmaut trenera Vuksanovića i Jovanovića dovodi igrače u pravi fokus, a Vukašinović bombom sa distance smanjuje na 2:4. Bio je to početak kraja za Palančane. Bez namere da kalkuliše i bilo šta izgubi, Metalac Kolorado kreće u potpunu ofanzivu i presing na polovini Partenona koji nije imao načina da se tome odupre. Stefan Petrović vara Nestorovića u 31. minutu, a Sredojević u 35. za 4:4. Odahnuli su svi oni koji su mislili da će nerešen rezultat biti odličan s obzirom na okolnosti, ali Cirkuzanti nisu želeli time da se zadovolje čime su pokazali onu važnu vrstu hrabrosti i čvrstine neophodne za velike utakmice. Potpuno poljuljan Partenon u 37. minutu prima novi gol Nikolića za preokret na 5:4. Gostima ne ostaje ništa drugo nego da zaigraju sa golmanom u polju što im nije donelo neophodni pogodak. Nespremnost da se na vreme vrate u svoju odbranu posle izgubljene lopte, rutinskim lobom kažnjava kapiten Lalić za konačnih 6:4 i potpuni delirijum u Brezi. Nakon ovog meča Metalac Kolorado mnogo je bliži svom cilju, ulasku u Prvu ligu Srbije. Bez ijednog poraza, sa vodećeg mesta na tabeli, idu sledećeg vikenda u Ivanjicu na megdan još jednom konkurentu za viši rang, a potom u poslednjem kolu dočekuju ekipu iz Užica.