Fabrika namenske industrije „Sloboda“ u Čačku od jutros ponovo radi prenosi RTS. Radnici „Slobode“ od šest sati jutros su u pogonima.


Sporazum o međuopštinskoj saradnji 18 gradova i opština u slivu Zapadne Morave potisan je u Vrnjačkoj Banji. Na sastanku je formirana zajednička služba za poslove civilne zaštite jedinica lokalne samouprave.


Rok za prijavu na Javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji sprovode jedinice lokalne samouprave istekao je u petak, 21.maja. Poziv je raspisan od strane Ministarstva rudarstva i energetike, a Opština Gornji Milanovac podnela je prijavu u predviđenom roku.


Pored programa Fonda za razvoj namenjenog privrednicima koji posluju duže od dve godine i programa za preduzetnike koji posluju od 1.1.2018.godine, trenutno je aktuelan i program namenjen ženama preduzetnicama i mladima.


Ukoliko odbornici Skupštine grada Čačka na narednom zasedanju usvoje odluku o cenama vode i upotrebe kanalizacije, nova cena za ovu uslugu biće uvećana za 11,2 odsto. Imajući u vidu da će JKP „Vodovod“ Čačak nakon sedam godina pozitivnog poslovanja, 2020.godinu završiti sa poslovnim rezultatom gubitak 36 miliona, iz ovog preduzeća su još tokom izrade programa poslovanja nagovestili da će biti neophodna korekcija cene.


Među najvažnijim tačkama na dnevnom redu Gradskog veća grada Čačka našao se Akcioni plan zapošljavanja od 2021 do 2023 godine. Za samozapošljavanje opredeljeno je 18,9 miliona dinara, od čega će 15 miliona izdvojiti grad Čačak,a 3,9 opredeliće resorno ministarstvo. Kada je reč o poljoprivrednicima,za podsticaje kroz subvencionisanje opredeljeno je 45, 4 miliona kroz različite mere.


„Kao koordinator vladinog radnog tela za borbu protiv sive ekonomije, mogu da kažem da ćemo novu strategiju usvojiti u junu. Ona je vezana za detaljni plan nastavka borbe protiv sive ekonomije i tiče se dalje reforme poreske uprave i svih drugih akcija koje planiramo da sprovedemo kako bi minimizirali uticaj sive ekonomije na našu privredu“, rekao je Mali na konferenciji za novinare u Palati Srbija, gde je najavio početak ovogodišnjeg izdanja nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“.

 


Kroz Projekat „Eu za tebe za kulturno nasleđe i turizam“ , Evropska Unija je zajedno sa Vladom Savezne Republike Nemačke obezbedila nabavku vredne opreme i dezinfekcionog materijala koji će omogućiti turističkim radnicima na teritoriji čitave Republike da svoj posao obavljaju u skladu sa propisanim merama, kako bi svojim gostima obezbedili bezbedan boravak.

1 2 3 59