Zdravstvena ulaganja kojima se ne nazire kraj

 

Deca su naša budućnost, za njih živimo, za njih radimo i za njih se borimo. Ona nam svakodnevno priređuju radosne trenutke, vraćaju osmeh na lica kada smo tužni i neraspoloženi i daju dodatnu snagu da na život gladamo sa većom dozom optimizma.

Nažalost, ponekada taj osećaj sreće i zadovoljstva koje nam mališani pružaju može biti zanemaren i stavljen u drugi plan, usled brige i borbe za njihovo zdravlje. Zdravstvena zaštita dece nikada nije bila važnija nego danas, pogotovo kada se sve veći broj dece, tokom svog odrastanja, suočava za zdravstvenim problemima.

Koliko je važna konstantana borba za zdravlje stanovništva najbolje se ogleda kroz primer osvedočenih humanitaraca i lidera društvene odgovornosti Fondacije Meridian, koja ne staje sa pružanjem pomoći zdravstvenom sistemu Srbije i njihovim medicinskim radnicima.

Kada je briga za zdravlje dece u pitanju, kompanija Meridian je neko ko u tu borbu ulazi hrabro i odlučno, stoga je na apel medicinskih radnika ovaj regionalni lider u igrama na sreću, kao i više puta do sada, odgovorio u svom prepoznatljivom stilu, još jednom vrednom donacijom.

Donacijom Institutu za majku i dete Srbije “Dr Vukan Čupić”, na obostrano zadovoljstvo ponovo je nastavljena višegodišnja saradnja, koja je ovoga puta rezultirala donacijom deset novih televizora za potrebe pedijatrijskog odeljenja. Pomoć u vidu doniranih televizora će majkama i deci olakšati zahtevne bolničke dane i omogućiti da im vreme do potpunog oporavka prođe što brže.

Prema rečima dr Radoja Simića, direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbje „Dr Vukan Čupić“, donacija Fondacije Meridian je od velike važnosti za ovu ustanovu.

– Sa velikim zadovoljstvom i zahvalnošću primili smo vrednu donaciju od 10 novih televizora koje je Institutu donirala Fondacija Meridian. Donirane TV aparate postavićemo u sobama dece koja boluju od malignih bolesti i teških povreda. Samo njihovi roditelji i medicinsko osoblje može najbolje da razume radost i zadovoljstvo koje će deca imati prateći televizijski program u trenutcima dok primaju terapiju ili se oporavljaju od operacije. Jedan osmeh na licu raspoloženog deteta tokom boravka u bolnici je od velikog značaja za brže ozdravljenje – istakao je direktor Simić.

 

Svoje oduševljenje ovim gestom nije sakrio ni zaposleni radnik odseka za medicinsku informatiku, Slobodan Milošević.

– Veoma sam srećan i zahvalan zbog još jedne u nizu uspešno sprovedenih akcija sa kompanijom Meridian i njenom fondacijom. Ideja Odseka informatike je unapređenje uslova za boravak ležećih, naročito naših malih pacijenata hematoonkoloških odeljenja na Institutu. Njihov osmeh i radost i u budućnosti će biti naš najveći motiv. Na nama je da pomognemo koliko možemo. To je najmanje što možemo učiniti – istakao je zaposleni Milošević

Ulaganjem u zdavstvenu zaštitu dece postiže se atmosfera u kojoj svi članovi zajednice, bez obzira na polne, strukturne i starosne razlike imaju podjednake šanse za kvalitetno medicinsko lečenje. Pravilnom brigom o njihovim životima, pored trenutnog zbrinjavanja, ostvaruju se i dugoročni benefiti koji u krajnjoj meri doprinose izgradnji zdravije, uspešnije i srećnije sredine.

Doprinos zdravstvu nije samo moralna obaveza svih nas, već je to faktor koji nam u budućnosti može predstavljati bitnu osnovu u smanjenu opterećenja javnog zdravstva i izgradnji zdravijeg i srećnijeg društva. Za Fondaciju Meridian ovo je samo još jedna u nizu društveno odgovornih akcija koje imaju za cilj unapređenje postojećeg zdravstvenog

sistema i omogućavanje što kvalitetnijeg medicinskog tretmana za svakog građanina Republike Srbije.

 

 

 

 


Udruženje građana „Za osmeh više“ uvelo je novinu u svojim humanitarnim akcijama. Naime, na Fejsbuk stranici ovog Udruženja od nedavno postoje lajv licitacije preko kojih građani doniraju kako novac, tako i belu tehniku, odeću i sve ono što ljudi dobre volje doniraju za one koji nemaju.


Kancelarija za mlade opštine Ivanjica u saradnji sa Akademskom inkluzivnom asocijacom realizuje projekat pod nazivom “Razvoj standarda inkluzivnih politika za uključivanje mladih sa hendikepom u aktivnosti Kancelarija za mlade”. U okviru projektnih aktivnosti juče su imali sastanak sa Kancelarijama za mlade ih Čačka, Bajine bašte, Knića i Kragujevca sa ciljem da se napravi model kako bi se osobe sa invaliditetom uključile u redovne aktivnosti omladine.


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović odgovorio je na pitanje novinara da li će i on podneti ostavku i omogućiti izlazak na izbore 17.decembra, kao što su to uradili pojedini gradonačelnici i predsednici opština širom Srbije, rekao da je u kontaktu je sa vrhom SNS-a i da za sada nema informacija da će se izbori u Čačku održati do kraja godine.


U naselju Trbušani nakon više decenija, na zahtev meštana ovog dela grada, asfaltirana je Ulica Mike Antića u dužini od 160 metara ii time rešen višedecenijski problem građana koji u njoj žive. Ulicu je, sa saradnicima, obišao gradonačelnik Čačka Milun Todorović.


Vreme je za novi tiket!

 

Početak nedelje nije bio idealan za srpske fudbalere, naročito one koji igraju u Italiji, ali sada nas očekuju nove utakmice i nove šanse za sve one kojima je fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu.

 

Luka Jović se još uvek nije izborio za zavidnu minutažu u dresu Milana, Dušan Vlahović i Filip Kostić su takođe veći deo poslednjeg meča Juventusa presedeli na klupi, a da li će se sada nešto promeniti?

 

Ostaje da vidimo kakve će odluke doneti Stefano Pioli i Maks Alegri, ali ono u šta smo sigurni jeste da ovaj vikend može biti i te kako dobar za ljubitelje online klađenja.

 

Kao i uvek do sada, sportska kladionica Meridian, donosi fantastične uslove za klađenje, a to podrazumeva široku ponudu, fantastične bonuse i naravno – najveće kvote!

 

Serija A, Premije liga, Bundesliga, Liga 1, LaLiga – na vama je da izaberete i šta god da odlučite – nećete pogrešiti, jer Meridianbet apsolutno dominira u svim ligama!

 

U to ime, evo jedne kombinacije koja, uz malo sreće, može biti dobitna:

 

Hofenhajm – Dortmund, dvojka 2.25

Milan – Lacio, kec 1.80

Frajburg – Augzburg, kec 1.75

Fulam – Čelsi, dvojka 2.10

 

Naravno, pre toga – obavezno se registrujte na meridianbet.rs sajtu ili mobilnoj aplikaciji i preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

 

Registracija i verifikacija se vrše u samo nekoliko koraka, a nakon toga – na vaš račun stiže spektakularn bonus i – zabava može da počne!

 


U Čačku je danas počela dvodnevna konferencija „Zeleni preokret: cirkularna ekonomija umetnosti i kulture”. Tokom dva dana biće organizovane tri radne sesije kao i info-sesije i panel-diskusije na kojima će više od 40 profesionalaca iz oblasti kulture, umetnosti, medija, nauke, ekonomije i obrazovanja imati inspirativna izlaganja


Meridian te vodi na Grčki poker spektakl! Pokaži svoje umeće, spremi pasoš i otputuj na Thessaloniki Series 3 poker turnir!

 

Ono što Meridian svakako izdvaja u odnosu na konkurenciju jesu poker turniri koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Pred vama su kvalifikacije koje vam mogu doneti putovanje u Solun!

 

Kvalifikacije pod nazivom Solun Series 3 Qualifier Event se održavaju i narednog vikenda, 1. oktobra. Main Event će se održati u Solunu u periodu od 12. do 16. oktobra.

 

S toga pokažite svoje umeće i spremite pasoše! Čeka vas zabava sa fondom nagrada preko 200.000 EVRA!

 

Provešćete 5 noći u luksuznom hotelu Hyatt Regency u Solunu, a pored noćenja uplaćen vam je i doručak! O prevozu od aerodroma do mesta gde se održava takmičenje ne morate da brinete, jer je i on uključen u aranžman.

 

U baru u okviru mesta gde se održava takmičenje ćete uživati uz koktel dobrodošlice. Takođe će vam biti obezbeđeno 20 EVRA promo novca za trošenje na turniru, kao i 500 EVRA za džeparac i putne troškove.

 

Nema razloga za čekanje! Posetite Meridian i učestvujte na takmičenju koje će vas oduševiti.

 

Ako još uvek nemate korisnički nalog u Meridianu, vreme je da se REGISTRUJETE! Odmah nakon REGISTRACIJE vas čeka 4.000 DINARA BONUSA koje možete iskoristiti kako za sportske tikete tako i za slot igre.

1 2 3 17