ČAČAK — Većnici grada Čačka usvojili su na jučerašnjem zasedanju predlog Komisije za dodelu sredstava crkvama i verskim zajednicama za realizovanje programa u ovoj godini. Raspoređeno je dva miliona dinara za projekte devet crkava.


ČAČAK — Najviši funkcioneri nove vlasti u Čačku obećali su da će, osim ostalog, štedeti i na izdvajanju novca iz budžeta za štampanje materijala za sednice Gradskog veća i Skupštine grada. Taj problem bi trebalo da se reši tako što će većnici i odbornici materijal dobijati elektronskim putem. Prema rečima predsednika Skupštine Igora Trifunovića, prve računice pokazuju da bi se time uštedelo i do 60 odsto sredstava.


ČAČAK  — Na mestu zgrade bivšeg bioskopa “Sutjeska” u Čačku, koja je gotovo potpuno srušena, biće izgrađen poslovno stambeni objekat. U okviru njega će se nalaziti i bioskop sa oko 90 mesta, kafić, Muzej čačanskog filma i najverovatnije kuglana. To je izjavio gradonačelnik Čačka Milun Todorović, koji je bio deo konzorcijuma od četiri člana kada je kupljen bioskop Sutjeska pre osam godina.


ČAČAK — Prema proceni stručnjaka Javno vodoprivrednog preduzeća “Srbijavode”, na toku Zapadne Morave kroz Čačak postoje tri krizne tačke koje mogu ili su bile problematične kada je vodostaj reke visok. To su mesta kod Borčeve hale, koje je najkritičnije, naselje Košutnjak, odnosno deo kod Gradskog stadiona i treća tačka na kojoj reka može da se izlije je ispod brane u Parmencu. O tome je najuže gradsko rukovodstvo već razgovaralo sa predstavnicima Srbijavoda kako bi se izveli radovi na zaštiti obale.


KRALJEVO — Настављајући активности на сузбијању трговине наркотицима, припадници Министарства унутрашњих послова у Краљеву, ухапсили су и по налогу заменика вишег јавног тужиоца, задржали до 48 сати С.Ђ. (1994) са подручја Опова, због основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опoјних дрога.


GORNJI MILANOVAC — Још од 2004. године 140 домаћинстава у горњомилановачком селу Теочин има потешкоће у водоснабдевању. Данас је одржан први радни састанак са циљем да се изнађе решење проблема.


GORNJI MILANOVAC — Na lokalitetu sela Gornji Branetići registrovana je povećana brojnost imaga krompirovog moljca obaveštava prognozno-izveštajna služba Poljoprivredno savetodavne službe Čačak. Prema rečima koordinatora službe, Svetlane Stanković, u toku je intenzivno polaganje jaja treće generacije krompirovog moljca zbog čega bi na usevima, gde je cima još zelena, trebalo sprovesti hemijsku zaštitu preparatom „CORAGEN 20 SC“ u dozi od 0,15 do 0,2 litra po hektaru.

Istim insekticidom u istoj dozi proizvođači krompira u Baluzi, Zablaću, Goričanima i Mrčajevcima trebalo bi da ponove tretman jer se visoka brojnost krompirovog moljca konstantno registruje, podseća Stanković. Zaštitne mere sprovoditi u večernjim satima.


 

петак 29.7.

20.30 – Острво Уски вир – „Мића Луковић – Ice Cream Man“

21.30 – Острво Уски вир – „Мишко Плави трио, (Мишко Плави, Васил Хаџиманов и Срђан Дункић)“

Данијела Веселиновић, гост на наступу Мишко Плави трија

23.00 – Острво Уски вир – „After party“

 


ČAČAK — U ponedeljak, 1. avgusta od 12 sati u Čačku će biti obavljeno testiranje sistema za uzbunjivanje, takozvanih sirena. Zvaničan početak rada sirena biće obavljeno u petak, 5. avgusta takože u 12 sati, i to povodom Dana sećanja na stradanje i progon Srba u Prvom svetskom ratu.

1 2 3 15