Komandant štaba za vanredne situacije Moravičkog okruga, Slobodan Jolović, upozorio je danas na redovnoj sednici štaba sve lokalne samouprave na području okruga da ne zloupotrebljavanju proglašenje vanredne situacije na svojoj teritoriji, jer je reč o kršenju zakona, zbog čega su državni organi dužni da sankcionišu odgovorne. Na današnjem zasedanju Okružnog štaba za vanredne situacije, osim ostalog, razmatrani su izveštaji lokalnih samouprava o izvršenim pripremama za odbranu od poplava na vodama drugog reda, kao i o pripremljenosti nadležnih subjekata za predstojeću sezonu zimskog održavanja puteva.


„Grad Čačak je uvek proglašavao vanrednu situaciju na svom području, ili delovima teritorije kada se to zaista dešavalo“, izjavio je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, na pitanje novinara da prokomentariše današnje upozorenje komandanta Okružnog štaba za vanredne situacije. Prvi čovek Čačka je dodao da grad nikada nije, niti će ikada zloupotrebiti „bilo kakav položaj“, a posebno ne okolnosti vanredne situacije.


Srpska napredna stranka počela je danas prikupljanje potpisa potrebnih za prijavu liste kandidata za odbornike SO Lučani. U opštinama koje imaju manje od 20.000 birača, poput lučanske, izborne liste su utvrđene i kada ih svojim potpisom podrži najmanje 200 birača. Lokalni izbori u opštini Lučani raspisani su za 16. decembar.


Predsednik milanovačkog odbora SPS-a, Jovica Carević, i potpredsednik Rajko Nešković, ponovo zajednički nastupaju. Okupila ih je, kako kažu, podrška koju uoči kongresa partije u decembru žele da daju Ivici Dačiću i podmlatku stranke u svom gradu. Izgladili su nesuglasice i vraćaju se politici koju je ustanovio Dražimir Marušić. Veruju da će na loklanim izborima 2020. godine ubedljivo pobediti.


U Mesnoj zajednici Prislonica danas je završeno asfaltiranje dva kraka lokalnog putnog pravca, koji ovo selo spaja sa susednom Trepčom, ukupne dužine oko 2.5 kilometra. Vrednost radova je 14 miliona dinara, a sredstva je obezbedila Vlada Srbije.
Ovu deonicu danas je obišao gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, sa saradnicima. 


Prigodnim programom SŠ „Dragačevo“ obeležila je juče 60 godina postojanja.
Proslava jubileja upriličena je Svečanom akademijom pod nazivom: „Odškrinimo vrata uspomenama“, u Domu kulture u Guči. U programu proslave učesvovali su članovi hora, dramske i recitatorske sekcije škole.


Crveni krst Čačak, nakon reorganizacije transfuziološke službe, svakog utorka u maloj sali Doma kulture, organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi. Na današnjoj je prikupljeno 30 jedinica ove dragocene tečnosti.


U utakmici šestog kola ABA 2 lige, košarkaši čačanskog Borca u sredu od 20:00 sati dočekuju ekipu Zrinjskog iz Mostara. U taboru Boprca uvereni su da mogu da stignu do pobede i pozivaju publiku da ih u što većem broju bodri sa tribina. 


PR tekst:

GORNJI MILANOVAC — Како одмиче грађевинска сезона број асфалтираних путних праваца на територији општине Горњи Милановац се значајно повећава.


Novi trener Metalca, Aleksandar Stanković, pobedom je startovao svoj mandat na čelu milanovačkog prvoligaša. Metalac je trijumfovao protiv Budućnosti iz Dobanovaca sa 2:1 u Gornjem Milanovcu u meču 13. kola Prve lige Srbije. Oba gola za domaćina dao je Nikola Čumić, dok je jedini pogodak za Budućnost postigao Đurađ Dobrijević.

1 2 3 16