Iako kalendarski najtoplije godišnje doba počinje za nekih dvadesetak dana, svedoci smo da vremenske prilike itekako podsećaju na leto. To je bio jedan od osnovnih razloga da rukovodstvo SC Mladost krene sa pripremama za novu kupališnu sezonu ranije nego prethodnih godina. Upravo se te pripreme privode kraju, pa će na radost brojnih Čačana kapije gradskog bazena za posetioce biti otvorene poslednjeg dana maja, kada ih očekuje besplatno kupanje.

“Vremenski uslovi pogoduju početku kupališne sezone pa je doneta odluka da ove godine ranije otvorimo bazen. Takođe smo dosta puta čuli primedbe kako se bazen nekada otvarao 25.maja, pa je možda i to bio jedan od razloga da donesemo ovu odluku. Sa zadovoljstvom moram istaći da je zahvaljujući maksimalnom zalaganju radnika ustanove gradski bazen u potpunosti spreman da prve kupače primi već 31.maja. Time je kupališna sezona produžena za tri sedmice i iskreno verujem da će vremenski uslovi biti takvi da će trajati čitava tri meseca“ –  zadovoljno ističe direktor SC Mladost Miloš Stevanić.

bazen 2018

U Sportskom centru Mladost je nastavljen trend da se za svaku novu sezonu pripreme neke novine, koje za cilj imaju poboljšanje uslova brojnih posetilaca.

“Novi sadržaj je šank na otvorenom u sklopu bazena koji će svakako poboljšati taj ugostiteljski deo, koji je i ove godine poveren Studentskom centru Čačak. Uradili smo rekonstrukciju zidova na prostorijama bazena. Mislim da će naši posetioci najveću promenu primetiti u broju ležaljki za sunčanje, koji je utrostručen u odnosu na prošlu godinu i koje će i dalje biti besplatne. Iako nema direktne veze sa kupališnom sezonom novo dečje igralište svakako predstavlja još jednu pozitivnu novinu, posebno što je u sklopu njega i novi parking za bicikle. Očekujem da i naši posetioci korektnim i bezbednim ponašanjem daju svoj doprinos, verujem rekordnoj kupališnoj sezoni“.

novo igraliste 2018

Ono što takođe interesuje brojne posetioce bazena su svakako i cene ulaznica. O tome direktor Stevanić kaže:

“Dnevna ulaznica će i dalje biti 150 dinara i ta cena nije menjana godinama. Sezonska ulaznica će ove godine koštati 4000 dinara, dok će mesečna biti duplo jeftinija. I naša ustanova podržava pokret “TRI PLUS“ pa će ove godine biti uvedena porodična ulaznica, koja će za višedetne porodice stajati 7500 dinara za sve članove i naravno za celu sezonu.Čačanski Vukovci će i dalje imati pravo na besplatne sezonske karte. Cene u školi plivanja ostaju nepromenjene, tako da smatram da smo i dalje maksimalno u službi svih građana Čačka“.

Pored tradicionalne škole plivanja, Igara na vodi, novina će biti i program Akva aerobika za dame svih dobi. Na bazenima će kao i prethodnih godina biti obezbeđena spasilačka, redarska i lekarska služba koja će biti na usluzi svim posetiocima. Planirano je takođe da kada se sezona zahukta, pojedini vikendi budu produženi nioćnim kupanjem koje je prošle godine dalo odlične rezultate.

Kada je u pitanju gradska plaža i kupanje na Zapadnoj Moravi, planirano je da kupališna sezona počne polovinom juna.

NOVO RADNO VREME – VIŠE KUPANJA

Prvih petnaestak dana će predstavljati uvod u kupališnu sezonu i tada će bazen raditi u starom terminu od 10 do 19 časova. Od 18.juna, paralelno sa početkom letnjeg raspusta startovaće i škola plivanja koja će se odvijati u malom bazenu i plićem delu olimpijskog bazena. Radno vreme bazena će od tog datuma biti od 8,30-20 časova, što će u praksi značiti da će svi posetioci imati dva i po časa kupanja više u odnosu na prethodne godine.


Otvoreni šampionat Srbije u moto krosu na Jeljenu biće održan na stazi Miloš Lijeskić 2 i 3.juna, najavljeno je na današnjoj konfenerenciji za novinare. Organizator krosa je Auto moto sportski klub „Čačak“, dok će prvenstvo nositi naziv „Nagrada Čačka 2018“.


Prošlo je tri godine od kako je u Visoko ekonomskoj školi strukovnih studija u Kraljevu upisana prva generacija studenata. Oni su se okupili sinoć kako bi proslavili apsolventsko veče. Više o ovom događaju saznajte iz priče, koju su pripremile naše kolege sa televizije Kraljevo.


Poslednji roman Uglješe Šajtinca, „Banda neželjenih ljubimaca“, u izdanju izdavačke kuće „Pčelica“ ovogodišnji je dobitnik nagrade Sima Cucić. Interesantno je da se ovaj roman, iako je namenjen deci, našao u užem izboru od 20 najboljih romana u 2017.godini koji su nominovani za NIN-ovu nagradu.


U Čačku je u okviru Etno mreže i Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj organizovan seminar „PUT DO DOBROG PROIZVODA“ za sve one koji čuvaju kulturno nasleđe, i koji svoje umeće za neku vrstu zanata žele da pretvore u biznis.


U lučanskom selu Dljin, na drugi dan verskog praznika Trojice, davnih godina, krstonoše su prolazile kroz selo. Nakon višedecenijske pauze, meštani ovog sela su odlučili da obnove običaje i sačuvaju tradiciju. Povodom seoske slave upriličeno je lomljenje slavskog kolača i osvećenje novopostavljenog krsta.


Finansijske usluge zauzimaju značajno mesto ne samo u ekonomiji naše zemlje već i u životima svih građana Republike Srbije, zbog čega je od velikog značaja da postoji uređen i stabilan finansijski sektor. Narodna banka Srbije i opština Ljig nedavno su organizovali edukativnu tribinu na teme stambenog kredita i dobrovoljnog penzionog fonda.


U požaru koji je izbio jutros oko sedam časova izgoreo je sprat porodične kuće u Ulici Vojvode Stepe, broj 64, u Čačku. Vatrogasci su uspeli da lokalizuju požar I spreče širenje na susedne objekte, dok je vatrom zahvaćeni deo kuće u potpunosti izgoreo. U gašenju požara učestvovalo je 10 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila.


Osuđujući napad na Srbe povratnike na Kosovu i Metohiji, ministar odbrane Aleksandar Vulin, izjavio je danas u Čačku da je očigledno da Priština želi zemlju, ali ne i Srbe na toj zemlji i da će učiniti sve da se Srbi ne vrate na svoja ognjišta.  On je ponovo zapitao misli li iko iz međunarodne zajednice da progovori, da, kako je rekao, kaže da nije dozvoljeno ubijati Srbe, da nije dozvoljeno pokušavati da ih ubijete, da nije dozvoljeno nekažnjeno ih povređivati i tući.


Ministar odbrane Aleksandar Vulin pustio je danas u rad novu liniju završnog fosfatiranja u kompaniji „Sloboda“ Čačak i najavio nova ulaganja u ovu fabriku od 20 miliona evra u naredne tri godine. On je poručio da je prošle godine odbrambena industrija Srbije izvezla oko 570 milona dolara, a u ovoj godini se očekuje čak 670 miliona.

1 2 3 22