Promenom odluke Vlade Republike Srbije o ekproprijaciji 65 hektara zemljišta u selu Kukići predviđenog za odlaganje materijala deonice auto-puta Preljina – Pojate, ta će zemlja ostati u vlasništvu lokalnih poljoprivrednika. Tim povodom, ali i u cilju informisanja javnosti o daljim aktivnostima na izgradnji Moravskog koridora, Kukiće je obišao direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.


Konferencija biznis na štiklama održana je u Novom sadu jubilarni, peti put, sa ciljem razvoja ženskog preduzetništva. Ovogodišnja tema bila je prevazilaženje problema u privredi izazvanih kovid pandemijom.


U želji da nastavi da pozitivno utiče na ekologiju i da unapređuje stanje životne sredine u Srbiji, kompanija NIS potpisala je danas Memorandum o saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstvom zaštite životne sredine Republike Srbije o zajedničkoj realizaciji ekoloških projekata.


Fabrika namenske industrije „Sloboda“ u Čačku od jutros ponovo radi prenosi RTS. Radnici „Slobode“ od šest sati jutros su u pogonima.


Sporazum o međuopštinskoj saradnji 18 gradova i opština u slivu Zapadne Morave potisan je u Vrnjačkoj Banji. Na sastanku je formirana zajednička služba za poslove civilne zaštite jedinica lokalne samouprave.


Danas će biti isplaćena treća polovina minimalca za privredu, što je jedna od mera u okviru trećeg državnog paketa pomoći. Ministar finansija Srbije Siniša Mali ranije je izjavio da je prošlog meseca tu pomoć dobilo oko 1,2 miliona radnika, odnosno 250.000 firmi.


Poštovani prijatelji iz Kompanije “Sloboda AD“, obraćamo se vama i javnosti povodom požara i eksplozije koja se dogodila u delu vaše fabrike i kao što je sada svima poznato prouzrokovana je značajna materijalna šteta, unešen je nemir među zaposlene kao i strah kod stanovnika Čačka i okoline.


Sastanak pod nazivom „LOKALNE AKCIONE GRUPE PODRŠKA RURALNOM RAZVOJU“ organizovan je danas u čačku. Cilj je bio se delegacija Grada Kruševca i predstavnici opština Rasinskog okruga upoznaju sa mogućnostima podrške ruralnom razvoju kroz osnivanje Lokalnih akcionih grupa.


U prostorijama Naučno tehnološkog parka Čačak danas je održana promocija monografije fabrike Cer, auora profesora doktora Sretena Popovića. Pred velikim brojem svojih nekadašnjih kolega, Popović je govorio o razvojnom putu fabrike termotehničkih uređaja “Cer”od dana njenog osnivanja 1953.do njene privatizacije 2009.godine.


Rok za prijavu na Javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji sprovode jedinice lokalne samouprave istekao je u petak, 21.maja. Poziv je raspisan od strane Ministarstva rudarstva i energetike, a Opština Gornji Milanovac podnela je prijavu u predviđenom roku.

1 2 3 7