U Gornjem Milanovcu održan je drugi Forum poslodavaca koji je organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Čačak. Ovaj forum ima za cilj uspostavljanje neposrednog i tematski definisanog kontakta sa poslodavcima.


Inovacioni biznis centar Zlatibor organizovao je radionicu na kojoj su mladim, nezaposlenim ljudima predstavili šanse da osnuju svoj biznis. Prikazana su dva nova startapa, kao i neke nove digitalne tehnologije koje se koriste u turizmu.


Kako bi informisala privrednike o novim javnim pozivima i konkursima koje je nedavno raspisala Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala Čačak organizovala je prvi ovogodišnji Forum poslodavaca. Forumi poslodavaca, pored ostalog, imaju za cilj uspostavljanje neposrednog i tematski definisanog kontkta sa poslodavcima radi informisanja o merama aktivne politike zapošljavanja, ispitivanja tekućih i budućih potreba poslodavaca za zapošljavanjem i promovisanje značaja zapošljavanja teže zapošljivih lica.


Tokom jučerašnje posete Čačku, ambasador Evropske Unije obišao je Naučno tehnološki park gde se trenutno relizuje program „Inovacije i nove tehnologije u malim i srednjim preduzećima“.


Naučno tehnološki park Čačak raspisao je Javni poziv za „GreenTech Startap program“, namenjen mladima od 15 do 35 godina, koji imaju inovativnu ideju na temu ekologije i zelene ekonomije. Prijave su otvorene do ponedeljka, 27. februara ove godine u 12 časova.


Naučno tehnološki park Čačak proširuje svoje prostorne kapacitete. Prema najavama gradonačelnika Miluna Todorovića, ali i direktora Mirka Pešića, ove godine, sredstvima Vlade Republike Srbije, počeće da se gradi objekat na 12 700 kvadratnih metara na četiri etaže. Vrednost investicije je oko 12 miliona evra, a za opremanje će biti izdvojeno između 3 i 5 miliona evra.


Naučno tehološki park Čačak, kroz projekat “Inovacije i nove tehnologije u malim I srednjim preduzećima u centralnoj i zapadnoj Srbiji”, podržava 15 selektovanih kompanija, u procesu pripreme inovacionih i razvojnih projekata, kroz Mentoring program, a u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor. U okviru ovog projekta, danas je održan sastanak sa predstavnicima inovativnih kompanija.


U porti crkve Svetog Ilije u Mačkatu, metropoli suvog mesa, otvorena je 21. „Pršutijada“, koja će trajati do nedelje 12. februara. Pod velikom šatrom, na tezgama, svoje specijalitete izložilo je 12 proizvođača. Organizator manifestacije je Udruženje proizvođača suvomesnatih proizvoda zlatiborskog okruga uz podršku opštine Čajetina, Turističke organizacije Zlatibor, Zlatiborskog „Eko agrara“, Kulturnog centra Čajetina, KJP Zlatibor, Crkvene opštine Mačkat, JKP Vodovod, Turističko rekreativnog centra Zlatibor i Komunalne milicije.


U Čačku je nedavno održano predavanje o novim metodama u pčelarstvu, a predavač je bio predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije dr Rodoljub Živadinović. Organizator događaja bilo je Udruženje pčelara Čačak uz podršku Grada Čačka.


Čačanska organizaciona jedinica Privredne komore Kraljevo aktivno je uključena u realizaciju projekata i programa kroz koje podržavaju malde do 30 godina starosti da pokrenu sopstveni posao i opstanu na tržištu. Još uvek ima sredstava za prijavu na nacionalni „Program promocije preduzetništva i samozapošljavanja“ koji se okončava ove godine, a novi projekat koji sprovodi Privredna komora odnosi se na detaljniju finansijsku analizu poslovanja privrednih društava, posebno onih sa poteškoćama i koja su pokrenuli mladi.

1 2 3 21