Predstavnici Javnih preduzeća CONTARINA i NOVAMONT iz Italije boravili su tokom sedmice u Gornjem Milanovcu u cilju uspostavljanja saradnje sa javnim komunlanim preduzećem I realizacije projekata u oblasti zaštite životne sredine I novih metoda selekcije otpada.


Na sajtu opštine Gornji Milanovac objavljena je preliminarna lista učesnika na Javnom konkursu za dodelu podsticajnih sredstava za sprovođenje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji gornjomilanovačke opštine, prema kojoj je 52 lica ostvarilo pravo na subvencije.


Čačak, Niš i Kraljevo su prva tri grada u koja će do 2025. godine biti instalirana pametna brojila, a koja će smanjiti gubitke na distributivnoj mreži, emisiju ugljen-dioksida i obezbediti kvalitetnije snabdevanje električnom energijom. Za realizaciju tog projekta, čija je vrednost 40 miliona evra, danas su potpisani Ugovori o zajmu između Vlade Srbije i EBRD, kao i Ugovor o garanciji države da će taj projekat biti urađen, a potpisivanju ugovora prisustvovala je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.


Sumirajući rezultate rada u protekloj godini, direktor Zlatiborskog eko agrara Marko Marić kaže da je period od marta 2020. do danas bio izuzetno turbulentan, ali uspešan. Uspesi koji su postignuti zapaženi su u svim aspektima, a posebno u oblasti subvencija za poljoprivredu.


Manifestacija „Plodovi zapadnog pomoravlja“ i „Berza hrane 2021.“ održana je juče po 14-ti put u selu Zablaće kod Čačka. Trajanje i sadržaj ovog događaja bili su prilagođeni aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji.


U prvih šest meseci ove godine izvoz hrane je za 13,9 odsto veći nego prošle godine koja je bila rekordna, istaknuto je danas na otvaranju nacionalnog dijaloga o prehrambenim sistemima.


Minimalna cena rada u 2022. godini iznosiće 35.012 dinara, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić nakon sednice Socijalno – ekonomskog saveta, na kojoj nije postignut dogovor sa sindikatima koji su tražili veće povećanje.


Javno slušanje na temu: „Digitalizacija u privredi – potencijali I izazovi“, održano je danas u Naučno tehnološkom parku, u organizaciji Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo. Otvarajući javno slušanje, potpredsednik Narodne skupštine i predsednik Odbora akademik Muamer Zukorlić izrazio je zadovoljstvo što se program javnih slušanja na ovu temu uspešno realizuje, najviše zahvaljujući radu i naporima Pododbora za informatičko društvo i digitalizaciju.


Gradski štab za vanredne situacije Grada Čačka danas je doneo odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji grada, uvedene 11. avgusta zbog problema u vodosnabdevanju. Ova odluka je doneta jer je stabilizovano vodosnabdevanje sa svih izvorišta a pre svega vodosistema „Rzav“ u Arilju. Na snazi ostaje odluka Gradskog veća o merama restrikcije koja bi trebalo da bude stavljena van sange naredne sedmice.

 


U Čačku su sinoć predstavljeni dosadašnji rezultati projekta „Znanjem do posla“, koji je osmišljen da stvori preduslove za zapošljavanje mladih, i teže zapošljivih kategorija stanovništva do 35 godina.

1 2 3 11