Tri grupe učenika ETŠ“Knjaz Miloš“ imalo je praktične radionice u milanovačkom startap centru Impuls, tokom kojih su interaktivnim učestvovanjem imali priliku da nauče kako na najbolji način realizovati i razviti ideju u preduzetništvu.


U Privrednoj komori Srbije danas je počeo dijalog predstavnika države i privrednika o novoj Strategiji razvoja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika za period od 2023. do 2027. godine. U fokusu su digitalizacija i zelena agenda.


U okviru aktivnosti za unapređenje privrednih subjekata, Privredna komora Moravičkog i Raškog upravnog okruga OJ Čačak u saradnji sa kompanijom Moj-eRačun, organizovala je besplatno stručno predavanje.Tema edukativnog skupa bolje elektronsko fakturisanje u praksi.


Juče je u svečanoj sali opštine Gornji Milanovac održana peta po redu sednica Privrednog saveta opštine Gornji Milanovac. Članovi Saveta su razgovarali o aktuelnim temama koje se tiču radova na gradskoj infrastrukturi, kao i o budućim planovima koji su vezani za aktuelnosti u Gornjem Milanovcu.


Ministarstvo privrede raspisalo je danas Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa „Srbija i EU – Oprema za privredu“. Program podrške domaćim privrednicima koji Ministarstvo kontinuirano realizuje od 2015. ove godine je podržala i Evropska unija.


Pomoćnik ministra finansija Ognjen Popović izjavio je danas za Tanjug da će sredstva iz Garantne šeme 2, namenjena za oko 1.400 preduzeća koja imaju problema u poslovanju sa Ukrajinom, Rusijom i Belorusijom, biti dostrupna početkom juna.


Direktori javnih preduzeća “Komunalac“ i “Gradsko zelenilo“ Petar Domanović i Dragan Nikolić neće više biti na tim funkcijama jer im je istekao mandat, potvrdio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.


U Čačku je juče održan jednodnevni besplatni seminar o uvođenju sistema e-faktura koji su omogućili Grad Čačak, Naučno tehnološki park i Forum privrednika Čačka. Obuka je organizovana zbog brojnih nedoumica kod primene e-fakture u transakcijama koje su obavezne od 1. maja ove godine.


U prostorijama Inovacionog biznis centra Zlatibor održana je obuka preduzetnika uz podršku kabineta Ministra za inovacije i tehnološki razvoj.


Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović poručila je da treba prevazići zablude jer više nema jeftine energije i naglasila kako struja treba da poskupi, ali da to poskupljenje mora biti održivo.

1 2 3 18