Na Šesnaestoj redovnoj sednici Skupštine Opštine Gornji Milanovac, koja je održana danas, usvojene su sve 24 tačke dnevnog reda. Između ostalog, razgovaralo se o Završnom računu za 2021. godinu, o izmenama i dopunama Odluke o Budžetu opštine Gornji Milanovac za 2022. godinu, kao i o menjanju cenovnika JKP Gornji Milanovac.


Gradska biblioteka „Vladislav Petković Disˮ u Čačku obaveštava javnost da od ponedeljka, 4. jula prelazi na letnji režim rada. Biblioteka će biti otvorena za korisnike od 8 do 16 časova radnim danima i od 9 do 14 časova subotom.

 


U izdanju čačanske kuće Legenda, nedvno je iz štampe izašla nova knjiga profesora Miće Milovanovića naziva “Demoni dolaze”. Smatra se da je uz roman “Molitva za oca Prohora” ovo najbolje delo Milovanovića.


U okviru procesa pripreme nove strategije razvoja malih i srednjih preduzeća u Republici Srbiji, u danas je održan Javno-privatni dijalog povodom izrade nove Strategije razvoja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika za period 2023 – 2027. godine koji sprovodi Ministarstvo privrede uz podršku Nemačko-srpske inicijative i GIZ, a u saradnji sa Privrednom komorom Srbije.


Arilje je jedna od retkih opština u Srbiji koja je u rekordnom roku uspela da sanira gotovo sve putne pravce oštećene u nedavnom nevremenu i to iz sopstvenog budžeta. Naime, poučeni pređašnim iskustvima na vreme su uštedeli novac za nepredviđene vanredne situacije, reagovali brzo i efikasno kako bi u jeku branja malina sugrađanima obezbedili normalno funkcionisanje.


Povodom Dana opštine Čajetina, juče je ovoj opštini poklonjena fontana od strane privrednika, Srđana Perišića, koja se nalazi u kompleksu „Vukadin“ na novom kružnom toku kod Obudojevice. Zahvaljujući se na ovom daru, predsednik Opštine, Milan Stamatović, izjavio je da je ovo jedan skoro zaboravljeni gest ktitorstva u Srbiji danas.


U Naučno tehnološkom parku Čačak održana je prezentacija projekta Inovacije i tehnologije u malim i srednjim preduzećima centralne i zapadne Srbije. Ovaj projekat finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije.


Pri kraju je berba trešanja, a rekordan rod i izuzetan kvalitet ima domaćinstvo Darka Topalovića i njegovog zeta i čerke Aca i Jelene u Miokovcima kod Čačka. Jedni su od retkih u ovom selu koji su trešnju plasirali na rusko tržište. Kažu da su zadooljni psotignutom cenom od 200 dinara po kilogramu.


Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je polaganje kombinovanog testa, u okviru završnog ispita za učenike koji su završili osmi razred, počelo danas na vreme i bez problema. Mali maturanti istakli su da su im najteža pitanja bila iz fizike ali i istorije.

1 2 3 18