Grad Čačak ove godine nije sproveo zaprašivanje komaraca zbog neuspelog tendera za izvođača radova, izjavila je danas pomoćnica gradonačelnika zadužena za resor zaštite životne sredine, Mirjana Đoković. Kako je najavila, Skupštinskom odlukom predviđeno je da od sledeće godine javnu nabavku za tu namenu sprovodi „Komunalac“ preko radne jedinice „Zoohigijena“ i očekuje se da će zaprašivanje, sa kojim se ove godine zakasnilo, tada biti sprovedeno na vreme.


ČAČAK — Radnici JKP “Komunalac” Čačak ovih dana zavšravaju čišćenje korita Lozničke reke na Alvadžinici, u Nemanjinoj ulici, kod broja 80, kao i deo  korita između ove i ulice Dr Dragiše MIšovića. Usled nedavnih poplava, u koritu se nakupila velika količina otpada i mulja, a čišćenje je obavljeno kroz projekat javnih radova. Danas je, takođe, počelo i čišćenje Lozničke reke od pruge do uliva u Moravu, koje sprovode jedinice Civilne zaštite.


ČAČAK — Promenom naziva u udruženje poslodavaca umesto preduzeća i preduzetnika, „Unija Čačak 2000“ foramlno pravno je započela osnivanje Unije poslodavaca Čačka. Cilj je da se postigne reprezentativnost kako bi se uključili u rad Socijalno ekonomskog saveta na nivou grada i unapredili uslovi u kojima posluju.


ČAJETINA — У среду 29. августа одржана је 51. седница Општинског већа општине Чајетина. Чланови већа упознати су са Извештајем о извршењу буџета општине Чајетина за период од 1.1.2018. до 30.06.2018. године.


ČAJETINA — Радови на реконструкцији основне школе „Димитрије Туцовић“ у Чајетини у пуном су јеку. С обзиром да се ближи почетак нове школске године одвијање наставе биће отежано, али је руководство школе нашло адекватнo решењe.


KRALJEVO — Министар одбране Александар Вулин обишао је данас практичну обуку кадета 140. класе Војне академије за управљање моторним возилима на аутодрому „Берановац“ код Краљева.


ČAČAK — Drugi upisni rok na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku trajaće od 4. do 19. septembra. Svršenim srednjoškolcima koji nisu upisali fakultet u prvom upisnom roku na raspolaganju su 103 slobodna mesta, od kojih je većina na budžetu.


LJIG — Na Veliku Gospojinu, praznik posvećen ženi, majci, portu Ljiške crkve ukrasilo je veče naziva „Lepota koja se nosi, moda i gitara“. Posetiocima ove kulturne večeri koju je organizovala upravnica ljiške biblioteke Slavica Milivojević, prikazane su haljine iz svih delova sveta, a nosile su ih žene svih starosnih dobi.


GORNJI MILANOVAC — Na dan udruženja roditelja sa troje i više dece „Ponos“ u Pranjanima kod Milanovca, zamenica predsednika opštine Jadranka Dostanić podelila je predškolcima i đacima prvacima u tom selu poklone lokalne samouprave i paketiće SvisLajon Takova. Pranjani, posebno porodice iz udruženja „Ponos“, iz godine u godinu postaju poznati po sve boljem prirodnom priraštaju. Iz lokalnog budžeta, za svako treće i naredno dete u celoj opštini odvojen je budžet od 100 hiljada, a za prvo i drugo 60 hiljada dinara.


GORNJI MILANOVAC — Jutros je u 76. godni života iznenada preminuo nagrađivani milanovački glumac i dugogodišnji kulturni poslenik, Dragoljub Draško Obrenović. Početak komemoracije zakazan je za sutra od 11 sati na maloj sceni Milanovačkog pozorišta, a sahrana na gradskom groblju u 13 sati.

1 2 3 20